Fun zóna

Späť na články

Renault predstavil nový model Espace

Renault Espace v roku 1983 priniesol úplne nové vnímanie cestovania s MPV a podľa Renaultu sa nikdy neprestal meniť s dobou. Dnešný Espace preto dýcha atmosférou SUV a má elegantný, atletický dizajn. Zostal verný svojej 5 alebo 7miestnej konfigurácii a naďalej je najpriestrannejším modelom značky Renault. Zároveň prichádza s jednou z najväčších panoramatických striech, aká momentálne v automobilovom priemysle existuje. Medzigeneračne sa Espace zmenšil, schudol v priemere o 215 kg a prichádza s efektívnym, plne hybridným pohonným ústrojenstvom ETech s výkonom 200 koní. Je postavený na aliančnej podvozkovej platforme CMF-CD, podporuje 32 rôznych asistenčných systémov vodiča aj riadenie všetkých kolies. Objednávky na Espace začne Renault prijímať už teraz na jar.


Celková dĺžka Espace bola skrátená o 14 cm na 4,72 metra. Renault však tvrdí, že veľkosť vnútorného priestoru pre posádku zostala nezmenená. Sedadlá v druhom rade sa dajú posúvať v rozsahu 26 cm. Ich operadlá sa dajú nastavovať v rozsahu 31 stupňov. Spolu s priestorom na kolená v rozsahu 321 milimetrov by su tu mal nájsť svoje pohodlie každý dospelý človek. Tretí rad sedadiel bude k dispozícii bez príplatku.


Renault Espace ponúkne v kabíne celkovo 39 litrov odkladacích priestorov. Všetko dôležité sa deje na dvoch združených obrazovkách v prednej časti. Prístrojový panel má obrazovku s uhlopriečkou 12,3 palca, obrazovka multimediálneho systému zasa 12 palcov. Beží na operačnom systéme Android, takže funguje veľmi podobne ako mobilné telefóny s týmto systémom. Systém OpenR tak ponúka aktualizácie vzduchom, prispôsobenia na základe osobných profilov či možnosti sťahovať najrôznejších aplikácií. Funkcie vzdchotechniky sa aj naďalej budú ovládať fyzickými tlačidlami. Modernizáciou prešiel 9,3-palcový head-up displej, asistent jazdy v jazdnom pruhu či 360-stupňový parkovací systém.


Čo sa týka pohonných jednotiek, Renault zatiaľ zverejnil informácie o hybridnom trojvalci E-TECH s najvyšším systémovým výkonom 200 koní. Benzínový motor má objem 1,2 litra, najvyšší výkon 130 koní a maximálny krútiaci moment 205 Nm. Benzínovému motoru pomáhajú aj dva elektromotory. Prvý má výkon 68 k a 205 Nm a je poháňaný batériou s kapacitou 2 kWh. Druhý elektromotor s 50 Nm slúži ako štartér generátor a k radeniu rýchlostných stupňov. Takto nakombinovaná pohonná sústava udelí vozidlu dynamiku na úrovni 8,8 sekundy času potrebného na zrýchlenie z 0 na 100 km/h a vyvinutie najvyššej rýchlosti 175 km/h.


Ako to už poznáme zo skôr predstavených modelov E-TECH, automatická prevodovka kombinuje 2 prevodové stupne u elektromotora a 4 prevodové stupne u benzínového motora. Uvedené by malo byť mimoriadne efektívne najmä v mestskej premávke, Renault udáva kombinovanú spotrebu paliva podľa metodiky WLTP na úrovni 4,7 litra na 100 km. Vďaka 55-litrovej nádrži preto bude možné prejsť na jedno natankovanie aj 1100 kilometrov. Systém riadenia všetkých kolies 4Control v nízkych rýchlostiach natáča zadné kolesá do opačnej strany ako tie predné o 5 stupňov, čím sa priemer otáčania zmenšil na 10,4 metra, čo je porovnateľné napríklad s takým Cliom.

ZDROJ: startstop.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené