Fun zóna

Späť na články

Dacie dostanú nový vzhľad a obmedzenie rýchlosti na 180 km/h

Nové logo Dacie už poznáme dlhšie, vidieť sme ho mohli napríklad na koncepte Bigster. Do seba zapasované písmená "D" a "C" sa začnú objavovať na prednej maske nových modelov objednaných už od dnes 16.6.2022.


Ďalšou viditeľnou zmenou je pridanie loga na zadný panel a volant každého vozidla. Dizajn je minimalistický, aby zostalo len to najnutnejšie, čo stačí na rozpoznanie každého písmena. Medzi ďalšie zmeny v dizajne patrí sivá farba Monolith na strešných lyžinách, predných a zadných krytoch podvozku a spätných zrkadlách na Sandero Stepway a Duster.

"Odhalenie celého radu Dacia s novou vizuálnou identitou predstavuje tretiu a poslednú kapitolu stratégie, ktorá sa začala pred viac ako rokom. Celá zmena je v súlade s našimi hodnotami – jednoduchá, robustná, autentická, v asertívnejšom a modernejšom spôsobe. Nasadenie je pre značku Dacia novým viditeľným impulzom pri dosahovaní jej ambícií," vysvetli Denis Le Vot, šéf Dacie.



Dacia podľa vlastných tvrdení aj napriek zmenám ostáva verná podstate. Podstata podľa Dacie znamená vyrábať vozidlá bez zbytočností, len s nevyhnutnými potrebami, ktoré uspokojujú očakávania zákazníkov. Dacia postupne uvedie do praxe jeden zo záväzkov, ktoré Renault Groupe prijal na svojom výročnom valnom zhromaždení 23. apríla 2021. Od roku 2023 bude Dacia prvou značkou aliancie, ktorá obmedzí všetky svoje vozidlá na maximálnu rýchlosť 180 km/h. 


Pravdou je, že toto opatrenie sa dotkne modelov značky len minimálne. V podstate ovplyvní len najsilnejšie modely Duster a u niektorých ďalších vozidiel pôjde len o kozmetickú úpravu počítajúcu sa v jednotkách km/h. Zákazníci, ktorí budú chcieť vidieť vozidlá s novým vzhľadom naživo, si budú musieť počkať do Mondial de Paris v októbri 2022. Prvé vozidlá sa dostanú k dílerom Dacia v nasledujúcich dňoch.


ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené