Fun zóna

Späť na články

Volvo Cars opäť otvára výrobný závod a kancelárie vo švédskej Torslande

Spoločnosť prijala rozhodnutie obnoviť výrobu po dialógu s príslušnými odborovými zväzmi a dnes privítala späť v práci aj administratívnych pracovníkov svojich kancelárií vo Švédsku. Výrobný závod aj administratívne priestory boli v ostatných týždňoch pripravené tak, aby sa do nich mohli ľudia čo najbezpečnejšie vrátiť a aby bola zaistená ochrana ich zdravia.

Cieľom nepretržitého úzkeho dialógu so všetkými partnermi a dodávateľmi je zabezpečiť pokračovanie výroby uprostred pretrvávajúceho, no už zmierňujúceho sa prerušenia v rámci dodávateľského reťazca. Objem výroby v Torslande bude upravený tak, aby uspokojil dopyt trhu ako aj existujúce knihy objednávok.

„Máme zodpovednosť voči našim zamestnancom aj našim  dodávateľom, aby sme teraz, keď to situácia umožňuje, obnovili prevádzku,“ uviedol hlavný výkonný riaditeľ automobilky Håkan Samuelsson. „Najlepšie, čo môžeme urobiť v rámci spoločenskej pomoci,  je nájsť spôsob, ako opäť bezpečne naštartovať našu spoločnosť, aby sme ľuďom  zabezpečili ochranu zdravia aj ich pracovných miest.“


Pred pondelkovým návratom zamestnancov do práce boli všetky zariadenia a budovy dôkladne vyčistené, pričom sa posilnili hygienické, upratovacie a čistiace postupy a pri hlavných vstupoch bude k dispozícii dobrovoľné meranie telesnej teploty a kontrola pomocou pulzného oxymetra*.

Predstavitelia spoločnosti Volvo Cars v ostatných týždňoch preskúmali každú jednu pracovnú stanicu v závode v Torslande z hľadiska bezpečnosti a ochrany zdravia a tam, kde nie je možné dodržať odstup od ostatných, boli prijaté iné ochranné opatrenia.

Vo švédskych administratívnych budovách bolo podľa potreby upravené usporiadanie všetkých konferenčných miestností, kancelárskych priestorov a reštaurácií tak, aby umožňovalo dodržanie bezpečného odstupu od ostatných, napríklad adekvátnym umiestnením pracovných stolov alebo obmedzením povoleného počtu osôb, ktoré sa môžu naraz nachádzať v konferenčných miestnostiach a reštauráciách.

Pokiaľ ide o ďalšie miesta v rámci celosvetovej výrobnej siete spoločnosti Volvo Cars, v pondelok 20. apríla bude znovuotvorený aj belgický závod v Ghente, ale so zníženým objemom výroby. Výrobný závod v americkom štáte Južná Karolína plánuje spoločnosť Volvo Cars predbežne otvoriť v pondelok 11. mája.


Závod na výrobu motorov vo švédskom meste Skövde a zariadenie na výrobu komponentov vo švédskom Olofströme budú naďalej pokračovať v týždennom plánovaní výroby a prispôsobovať svoju činnosť podľa potrieb v iných závodoch.

Administratívni pracovníci na iných trhoch sa budú naďalej riadiť pokynmi miestnych úradov, no predstavitelia spoločnosti Volvo Cars v oblasti ochrany zdravia a bezpečnosti dúfajú, že skúsenosti zo švédskych zariadení bude možné implementovať aj inde.

Spoločnosť Volvo Cars bude aj naďalej využívať podporný balík, ktorý začiatkom roka zaviedla švédska vláda, čo znamená neustále skracovanie pracovného času pre väčšinu zamestnancov. Táto vítaná podpora zo strany vlády umožňuje spoločnosti Volvo Cars chrániť svoju v podstate zdravú obchodnú činnosť až do stabilizácie trhov.

ZDROJ: Volvo

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené