Fun zóna

Späť na články

Čisto elektrické SUV XC40 predstaví celkom nový informačno-zábavný systém Powered by Android

Spoločnosť  Volvo Cars od základu pretvára informačno-zábavné systémy pre pripravovaný elektromobil Volvo XC40. Nový informačno-zábavný systém s označením Powered by Android ponúka zákazníkom nebývalé možnosti osobného prispôsobenia,  intuitívnejšie používanie a nové zabudované technológie a služby od  spoločnosti Google.

Volvo Car Group je prvou spoločnosťou, ktorá sa spojila s firmou Google pri integrácii informačno-zábavného systému Powered by Android, v ktorom sú zabudované aplikácie Asistent Google, Mapy Google a obchod Google Play. Tieto dve spoločnosti už niekoľko posledných rokov spolupracujú v oblasti vývoja.

Nový systém ponúka úplnú integráciu operačného systému Android Automotive OS, otvorenej platformy Android od spoločnosti Google, s aktualizáciu služieb v reálnom čase, napríklad  aplikácií Mapy Google, Asistent Google či automobilových aplikácií vytvorených globálnou vývojárskou komunitou.


Elektromobil XC40 je zároveň prvým vozidlom značky Volvo, ktoré bude získavať aktualizácie softvéru a operačného systému na diaľku (over the air), vďaka čomu sa spoločnosť Volvo Cars dostáva do popredia v oblasti internetových služieb pre automobily. Plne elektrické vozidlo XC40 sa bude postupom času vyvíjať a zlepšovať.

„Nakoniec vám vo vozidle poskytneme rovnaký zážitok, na aký ste zvyknutý pri svojom telefóne, ale prispôsobený s ohľadom na bezpečné používanie počas jazdy,“ uviedol Henrik Green, technologický riaditeľ spoločnosti Volvo Cars. „A vďaka zavedeniu diaľkových aktualizácií pre všetko od údržby až po úplne nové funkcie ostane vozidlo rovnako moderné ako vaše ostatné digitálne produkty a bude stále ponúkať  tie najnovšie a najlepšie funkcie.“

Jednou z najlepších vlastností operačného systému Android Automotive OS je to, že ide o operačný systém Android, ktorý milióny vývojárov dobre poznajú, prispôsobený na používanie v automobiloch. Do vozidla sú zabudované technológie a služby vytvorené vývojármi spoločností Google a Volvo Cars. Ďalšie hudobné a mediálne aplikácie optimalizované a prispôsobené pre automobily budú k dispozícii prostredníctvom obchodu Google Play.

S aplikáciou Asistent Google môžu zákazníci ovládať rôzne funkcie vozidla pomocou hlasových povelov, napríklad regulovať teplotu, nastaviť cieľ cesty, prehrať svoju obľúbenú hudbu a podcasty na aplikáciách typu Spotify či komunikovať s ostatnými, napríklad posielaním správ.

Takáto integrácia pomáha obmedziť rozptyľovanie vodiča, vďaka čomu môže mať ruky stále na volante a sledovať cestu pred vozidlom. Prostredníctvom aplikácie Asistent Google môžete komunikovať s inteligentnými zariadeniami v domácnosti priamo zo svojho vozidla Volvo. Aplikácia Mapy Google poskytuje aktuálne mapy a dopravné údaje v reálnom čase, informuje vodičov o dopravnej situácii pred nimi a proaktívne navrhuje alternatívne trasy, pričom dokáže odporučiť aj najbližšiu nabíjaciu stanicu na trase.

Tieto isté obsiahle a aktuálne mapové údaje pomáhajú zlepšovať schopnosti pokročilých asistenčných systémov pre vodiča (ADAS), ktorými model XC40 disponuje. Do vozidla posielajú dôležité informácie, napríklad o najvyššej povolenej rýchlosti či zákrutách na ceste.


Spoločnosť Volvo Cars za pomoci rastúceho počtu softvérových inžinierov a svojej digitálnej platformy služieb Volvo On Call naďalej pracuje na vývoji softvéru a internetových služieb. Napríklad nový informačno-zábavný systém bude plne integrovaný s platformou Volvo On Call a ponúkne nové funkcie ako  monitorovanie stavu akumulátora a úrovne nabitia.

Zachované zostanú aj klasické funkcie Volvo On Call, napríklad vyhriatie vozidla vopred počas chladných zimných rán, vyhľadanie vozidla na veľkom parkovisku, zamykanie a odomykanie na diaľku či spoločné využívanie vozidla prostredníctvom digitálneho kľúča. Plne elektrický model XC40 sa verejnosti po prvýkrát predstaví 16. októbra.

ZDROJ: Volvo

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené