Fun zóna

Späť na články

Jaguar J-Pace potvrdený. Dočkáme sa konkurenta BMW X7 a Mercedesu GLS?

Predajné štatistiky potvrdzujú, že Jaguar F-Pace zaznamenal u zákazníkov skutočný úspech. Len za minulý rok sa automobilke podarilo predať 23.520 kusov na európskom trhu a ďalších 14.752 kusov v USA. Tieto čísla vysoko prevyšujú predajnosť tradičných modelov XE a XF, takže vývoj ďalších SUV by rozhodne nebol prekvapivým krokom.


Sama automobilka síce o plánoch do budúcnosti mlčí, v poslednom čase však mala pozvať na prehliadku inak uzavretých priestorov porotcov ankety "World Car Awards," ktorým mala podľa informácií webov Carscoops a Wheels24 prezentovať budúcnosť značky na rok 2020 a ďalej. Porotcovia tak mali okrem iného vidieť napríklad nástupcu modelov XE a F-Type alebo úplne novú elektrickú vlajkovú loď Jaguar XJ.

Porotcovia World Car Awards však mali dostať možnosť prezrieť si aj niektoré úplne nové modely, vrátane chystaného SUV Jaguar J-Pace. O jeho vývoji sa síce špekuluje už dlhšiu dobu, vôbec prvýkrát sa však objavujú konkrétne informácie.

Nový konkurent veľkých prémiových SUV ako BMW X7 a Mercedes GLS by mal byť postavený na platforme MLA, ktorá sa prvýkrát predstaví pod karosériou nového Land Roveru Defender. O tejto platforme už pritom technici Jaguar Land Rover skôr vyhlásili, že bola vyvíjaná s ohľadom na možnú budúcu elektrifikáciu - od klasických hybridov, cez plug-in hybrid až po čisto elektrické modely. Existuje tak šanca, že by sa nový J-Pace mohol ponúkať aj ako klasický elektromobil.



Okrem vrcholného zástupca triedy SUV by však Jaguar mal pracovať aj na malom crossoveri, ktorý by zaujal pozíciu na úplne opačnom konci ponuky. Relatívne dostupný automobil, ktorého cena by vraj mala štartovať výrazne pod modelom E-Pace, by mohol niesť meno A-Pace či B-Pace. O jeho výrobe však zatiaľ stále nebolo rozhodnuté.Pozvanie porotcov World Car Awards za zatvorené dvere Jaguaru je síce dosť neobvyklé gesto, rozhodne však nie je nepochopiteľné. Tento rok si totiž Jaguar pripísal v ankete World Car Awards rovno hetrik, keď elektrický I-Pace získal cenu World Car of the Year (WCOTY), World Green Car a World Car Design.

Našu ponuku skladových vozidiel Jaguar si pozriete priamo tu.


ZDROJ: https://www.auto.cz/jaguar-j-pace-potvrzen-dockame-se-konkurenta-bmw-x7-a-mercedesu-gls-130256

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené