Fun zóna

Späť na články

Nový Land Rover Discovery Sport je pripravený na každé rodinné dobrodrúžstvo

Nový Discovery Sport je kompaktné prémiové SUV, ktoré sa podrobilo mnohým premenám, aby bolo úspornejšie, technologicky vyspelejšie a výrazne praktickejšie. Zároveň sa za každých okolností stará o bezpečnosť a pohodlie cestujúcich. Nový Discovery Sport zachytáva dobrodružného ducha, ktorý definuje rodinu vozidiel Discovery už 30 rokov. Pohodlnejší a tichší priestranný interiér s usporiadaním 5+2 je zosobnením všestrannosti v ešte dokonalejšej podobe. Dostal úplne nové rozhranie informačno-zábavného systému a najnovšie možnosti pripojenia, ako aj flexibilnejšie usporiadanie sedadiel, ktoré umožňuje  až 24 kombinácií. Pod kapotou nájdeme nové elektrifikované systémy pohonu, ktoré majú pomôcť znížiť emisie a spotrebu paliva.


Gerry McGovern, dizajnový riaditeľ automobilky Land Rover, uviedol: "Toto vozidlo s nádhernými proporciami stavia na úspechu pôvodného modelu Discovery Sport. Zdokonalili sme ho a vylepšili jeho zovňajšok, ktorý je poklonou pútavému charakteru vnútorného priestoru. "  Nový model zachováva dizajnové črty typické pre Discovery, ako napríklad lastúrovitú kapotu, stúpajúcu líniu bočných okien a skosenú strechu, celkovo však poňatie exteriéru rozvíja. Vďaka optimalizovaným proporciám vyzerá vozidlo ešte pôsobivejšie, k čomu prispievajú nové charakteristické LED svetlomety vpredu a vzadu spoločne s vynovenými nárazníkmi a mriežkou chladiča. Nový Discovery Sport je dostupný vo výbave S, SE a HSE, ako aj vo verzii R-Dynamic, ktorá sa vyznačuje nápisom na kapote a dverách batožinového priestoru v úprave Shadow Atlas. Vo vnútri sa od základného modelu odlišuje prahovými lištami s názvom značky. 

Discovery Sport je postavený na najnovšej platforme PTA automobilky Land Rover, prináša vyššiu úroveň všestrannosti a kultivovanosti a to aj vďaka novej karosérií, ktorá je o 13% tuhšia než v prípade predchádzajúceho modelu. Ďalej pomohli pevne namontované nápravnice, ktoré obmedzujú prenikanie hluku a vibrácie do kabíny. Celé riešenie zaručuje maximálnu bezpečnosť pri náraze. 



Pri rýchlostiach nižších ako 17 km/h sa motor vypne, keď vodič zošliapne brzdu. Potom zasa podporuje motor pri akcelerácií opätovným využitím uloženej energie, čím sa znižuje spotreba paliva. Nový motor a prevodovky dodávajú kultivovaný, tichý a efektívny chod, čo prináša značné úspory či už na ceste do školy, pri jazde na vidieku alebo na výprave do Álp. 

Automobilka zaviedla technológiu zobrazenia priestoru pod vozidlom, ktorá vodičom pomáha pri manévrovaní v blízkosti vysokých mestských obrubníkov alebo zdolávaní náročného terénu. Na dotykovú obrazovku premieta obraz z kamery, ktorý ponúka virtuálny 180-stupňový pohľad pod vozidlo a účinne necháva zmiznúť kapotu. Ide o realizáciu technológie priehľadnej kapoty, ktorú automobilka Land Rover po prvý krát prezentovala v roku 2014. Štandartnou súčasťou všetkých modelov je parkovacia kamera, ako aj celý rad pokročilých asistenčných systémov pre vodiča. Patrí sem adaptívny tempomat s asistentom pre kolóny, ktorý udržiava vozidlo v strede jazdného pruhu podľa značenia na ceste a zároveň zachováva bezpečný odstup od vozidla vpredu. Spomedzi ďalších prvkov aktívnej bezpečnosti môžeme uviesť asistenta udržiavania vozidla v jazdnom pruhu, systém autonómneho núdzového brzdenia a systém monitorovania stavu vodiča. 


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené