Fun zóna

Späť na články

Renault predstavil hneď štyri úžitkové novinky naraz

Súčasný Renault Kangoo pôsobí na trhu už jedenásty rok, a tak generačná výmena je viac než očakávaná. Zvlášť po tom, čo konkurenčný koncern PSA predstavil úplne nové dvojičky Citroën Berlingo/Peugeot Rifter. Renault svojich potenciálnych zákazníkov nechá ešte chvíľu čakať. Úplne nové Kangoo odhalí najprv v úžitkovej verzii, a to na jeseň budúceho roka. Rodinný variant bude nasledovať na jar 2021. Vzhľad novinky veľmi dôverne naznačuje aktuálne odhalená štúdia Renault Kangoo ZE. Dizajnéri upustili od pôvodných oblých línií a vysokých koncových svetiel. Prednosť dostali hrany a štýl, ktorý sa momentálne uplatňuje na osobných Renaultoch.


Základné rysy karosérie sa do štartu sériovej výroby už nezmenia. Dizajnéri priznali, že štúdia približne na 80 percent zodpovedá produkčnému autu. Azda najzaujímavejšie sú chýbajúce B-stĺpiky. Posuvné bočné dvere nadväzujú priamo na predné dvere, ktoré sa otvárajú štandardne. Sme zvedaví, či aj tento prvok prenikne do výroby. Palubná doska má zatiaľ iba podobu makety. Dominuje na nej netradičný prístrojový panel, pripomínajúci skôr veľký head-up displej. Uprostred sa nachádza dotyková obrazovka, mierne natočená na šoféra. Otočné ovládače klimatizácie a klapkové prepínače pochádzajú z nového Clia. Ak ide o techniku, Kangoo prevezme prednú časť z platformy CMF-C, ktorú využívajú osobné Renaulty (Mégane, Scénic,...). Zadná časť podlahy a zadná náprava budú pre Kangoo vyvinuté na mieru. V ponuke motorov môžeme očakávať benzínovo-elektrický hybrid, turbodiesel 1,5 Blue dCi, ale aj čisto elektrickú verziu. 

Renault Trafic dostal dvojliter

Kompaktná dodávka sa po necelých piatich rokoch od uvedenia dočkala celkom rozsiahlej omladzovacej kúry. Do očí najviac udrie prepracovaná predná časť s výraznejšou maskou chladiča a novými svetlometmi. Dominantným prvkom je denné svietenie v tvare písmena C. Svetlá môžu byť za príplatok plne diódové. V kabíne sa veľa nezmenilo, pribudlo najmä kvalitnejšie čalúnenie a multimediálny systém R-Link Evolution, podporujúci platformy Apple Car Play a Android Auto. Priestor pre náklad má v závislosti od verzie objem 3,2 až 8,6 m3. Nájdete v ňom 18 kotviacich bodov a účinnejšie LED osvetlenie. Spod kapoty zmizol malý turbodiesel 1,6 dCi. Namiesto neho prichádza nový dvojliter Blue dCi. Pýši sa variabilnou geometriou lopatiek turba a dostupný je v troch výkonových verziách - 88 kW (120 k), 107 kW (145 k) a 125 kW (170 k). Štandardnú šesťstupňovú manuálnu prevodovku môže pri dvoch najsilnejších variantoch nahradiť dvojspojková EDC. Francúzi napriek použitiu väčšieho motora, avizujú pokles spotreby nafty v porovnaní so starším 1,6 dCi až o 0,6 l/100 km.


Vylepšený Master

Aj najväčšia dodávka v ponuke značky Renault sa podrobila modernizácii. Dizajnéri tvrdia, že nová predná časť pôsobí robustnejším dojmom ako predošlá. Dominantným prvkom sa opäť stáva denné svietenie v tvare písmena C. Plne diódová technika tentoraz chýba. Master dostal úplne novú palubnú dosku. Ak sa zrieknete airbagu spolujazdca, môžete získať 10,5-litrovú odkladaciu schránku, prípadne jediným dotykom prsta rozložiteľný stolík. Množstvom a veľkosťou odkladacích priestorov je Renault Master najlepší v triede. V rôznych schránkach pojme dokopy až 105 litrov väčších i menších predmetov. Na palube pribudli rôzne technológie. Ide napríklad o bezdrôtové nabíjanie telefónu, systém monitorujúci mŕtve uhly, asistenta, ktorý dokáže stabilizovať dodávku pri silnom bočnom vetre (funguje v rýchlostiach nad 70 km/h) alebo o inteligentné vnútorné spätné zrkadlo. Tvorí ho displej, na ktorý sa premieta obraz z kamery umiestnenej nad zadnými krídlovými dverami.  Na pohon naďalej slúži dvomi turbami prepĺňaný naftový štvorvalec 2,3 dCi. Po aktuálnej modernizácii dosahuje výkon 132 kW (180 k) a najvyšší krútiaci moment 400 Nm. Výrobca avizuje zníženie kombinovanej spotreby nafty v priemere o jeden liter na sto kilometrov. V ponuke zostáva aj čisto elektrická verzia. Produkuje výkon 54 kW (78 k) a na jedno nabitie prejde 120 kilometrov.

Renault Alaskan odvezie viac

Ľahkej omladzovacej kúre sa nevyhol ani pick-up Renault Alaskan. Úpravy dizajnu tentoraz nečakajte, Francúzi sa sústredili výhradne na techniku. Zosilnená päťprvková zadná náprava umožnila zvýšiť užitočnú hmotnosť vozidla na úroveň 1,1 tony. Namiesto bubnových bŕzd má pick-up vzadu kotúče. Predchádzajúce 16-palcové disky nahradili sedemnástky a najväčšie 18-palcové kolesá majú krajší dizajn. V kabíne pribudol nový multimediálny systém, doplnený o platformy Apple Car Play a Android Auto. Naftový štvorvalec 2,3 Blue dCi prepĺňajú dve turbá a výraz „Blue“ v názve naznačuje použitie systému selektívnej katalytickej redukcie pre odbúranie oxidov dusíka z výfukových plynov. Motor je dostupný v dvoch výkonových verziách. Pre slabšiu (118 kW/160 k) je vyhradená šesťstupňová manuálna prevodovka. Silnejšiu (140 kW/190 k) môžete za príplatok dostať aj so sedemstupňovým meničovým automatom. 


Našu ponuku vozidiel Renault nájdete po kliknutí sem

ZDROJ: https://autozurnal.ta3.com/renault-ukazal-styri-uzitkove-novinky-naraz-najviac-zaujalo-kangoo

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené