Fun zóna

Späť na články

Dacia Duster TechRoad ohromí výbavou aj výkonom

Dacia Duster je vôbec najpredávanejším modelom rumunskej automobilky v Európe. Vlani sa z neho predalo na starom kontinente 180 391 kusov, čo je najviac od príchodu prvej generácie v roku 2010. O to úctyhodnejšie, že rok 2018 bol kruto poznačený nástupom novej metodiky merania spotreby a emisií WLTP. Duster akoby si však turbulencie trhu vôbec nevšímal. A v tom súčasnom prišiel s plnou silou s novými motormi plniacimi normy Euro 6d-Temp, a navyše novou limitovanou edíciou Duster TechRoad, ktorá sa predstavila na autosalóne v Ženeve.

Duster TechRoad sa stáva vlajkovou loďou Dacie. Vychádza z najvyššej úrovne vybavenia Prestige, takže na palube nájdete klimatizáciu, impulzné elektrické ovládanie okien, tempomat, zadné parkovacie senzory, sledovanie slepého uhla zrkadiel, hill-holder či navigáciu. Novinka však prináša aj cúvaciu kameru, a najmä množstvo špecifických prvkov, ktoré TechRoad odlišujú od bežný Dusterov. Navonok upútajú pozornosť nové laky karosérie – červený Fusion a sivý Comete. Neprehliadnuteľné sú aj 17-palcové disky kolies Maldive s červeným emblémom a ozdobné nálepky na karosérii.




A potom sú tu saténové chrániče podvozku a strešné nosiče. Vyhrievané a lakované spätné zrkadlá sa pýšia červeným prúžkom. Týchto pár zmien dodalo Dusteru TechRoad veľmi príťažlivý vzhľad. A podobne je to v interiéri so špecifickým čalúnením s červeno-sivými prvkami a logami Duster. Ak vám to nestačí, dopriať si môžete automatickú klimatizáciu, vyhrievané sedadlá, zobrazenie okolia vozidla alebo bezkľúčové odomykanie a štartovanie. Sympatické je, že verzia TechRoad jedostupná so všetkými motorizáciami vrátane najslabšieho atmosférického 4-valca 1,6 SCe (85 kW), ktorý je možné kombinovať s pohonom 4×4.

Omnoho zaujímavejší je však nový benzínový 4-valec 1,3 TCe, ktorý používa napríklad aj Mercedes-Benz v novej triede A. Naladený je na 96 alebo 110 kW, čo robí z Dustera vôbec najvýkonnejšiu a najrýchlejšiu Daciu. Duster s ním dosahuje maximálnu rýchlosť 191, respektíve 200 km/h. Zatiaľ je kombinovaný výlučne s predným náhonom a so 6-stupňovým manuálom. So štvorkolkou sa však ráta v najbližšom čase. Podstatné je, že novinka pod kapotou spĺňa vďaka časticovému filtru emisnú normu Euro 6d-Temp. Podobne ako vynovený diesel 1,5 dCi, ktorý dostal do vienka systém SCR. Naftový motor je pritom druhou možnosťou, ako sa dostať k pohonu oboch náprav.Automatická prevodovka, dostupná v minulosti v kombinácii s naftovým motorom, z ponuky vypadla.

Našu ponuku vozidiel Dacia Duster nájdete tu

ZDROJ: https://auto.pravda.sk/novinky/clanok/509320-dacia-duster-techroad-vlajkova-lod-z-pitesti-ohromi-vybavou-aj-vykonom/

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené