Fun zóna

Späť na články

Renault má alternatívu k obľúbeným crossoverom

Renault Scenic patrí k obľúbeným MPV modelom aj na slovenskom trhu. O tom niet pochýb a v podstate sa tomu ani nečudujeme. Je veľmi príjemnou alternatívou k dnes skutočne obľúbeným crossoverom a športovo-úžitkovým autám, pričom vo väčšine prípadov dokáže práve MPV ponúknuť dokonca viac miesta.



Štvrtá séria nám robí na trhu spoločnosť už nejaký ten piatok a venovať sa dizajnu teda bude asi vedľajšie. Spomenúť však môžeme atraktívny a dynamický vzhľad, spolu so zvláštnymi kolesami. Nie že by ich dizajn nadmieru vynikal, ale rozmer 20-palcov s obutím 195/55 pneumatík je minimálne na zamyslenie. Každopádne, autu nijak neškodia a ani nespôsobujú diskomfort pri jazde či zlé jazdné vlastnosti.

V interiéri sa následne posádka cíti "obkľúčená" výplňou dverí, palubnou doskou a celkovo obložením kabíny. Zvyšuje sa tak pocit bezpečia, no zároveň to uberá na vzdušnosti a priestrannosti.

Miesta je i napriek tomu stále ešte dostatok a prední pasažieri sa na nedostatok priestoru nebudú sťažovať. Pred vodičom nájdeme digitálne budíky a v strede obrovskú konzolu zoskupujúcu dotykový displej infotainmentu, panel klimatizácie a radiaci páku s voličom jazdných režimov či elektronickou parkovacou brzdou.

Nechýba ani multifunkčný volant, ktorý vám pekne padne do ruky. Sedadlá sú pohodlné, polokožené a nesklamú ani na dlhších diaľničných presunoch. Poteší možnosť masáže pre predných pasažierov a mohutná schránka pred spolujazdcom.



Zadné sedadlá trochu trpia kvôli výklopnému stolíku, ktorý zmenšuje využiteľný priestor na kolená. Ak si teda za seba sadne 180-centimetrov vysoký človek, miesta nazvyš už veľa nebude. Na šírku je to však iná báseň a tu Scenic uspokojí aj troch cestujúcich. K dispozícii je 572 litrový batožinový priestor s využiteľným dvojitým dnom a možnosťou posúvať alebo sklápať zadné sedadlá (v pomere 60:40). 

Zaujímavá je stredová konzola rozdeľujúca priestor vodiča a spolujazdca, ktorá je posuvná a okrem hlbokej priehradky tu nájdeme aj dvojicu držiakov na nápoje.Nechýbajú ani moderné technológie či ambientné osvetlenie kabíny. Renault Scenic je tak nielen dizajnovo zaujímavá alternatíva ku crossoverom a ostatným MPV, ale v kombinácii s novým motorom a automatickou prevodovkou poteší nízkou spotrebou paliva a širokým rozmedzím využitia potenciálu agregátu.

ZDROJ: https://auto.hnonline.sk/testy/1889115-renault-ma-alternativu-k-oblubenym-crossoverom-teraz-aj-so-skvelym-motorom


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené