Fun zóna

Späť na články

Renault v Európe už predal 200-tisíc elektrických áut

Takmer každé tretie elektrické vozidlo v Európe je Renault. Priekopníkom v segmente elektrických vozidiel so svojím radom uvedeným v roku 2011. Renault pokračuje vo vedení na európskom trhu už štvrtý rok po sebe. V roku 2018 vzrástol predaj elektrických vozidiel francúzskeho výrobcu v Európe o 36 percent, primárne v druhom polroku o 62 percent. Vo Francúzsku má pritom značka Renault 56,8-percentný podiel na trhu s elektrickými vozidlami.

"Dnes sme hrdí na to, že viac ako 200-tisíc zákazníkov v Európe si vybralo Renault, aby elektrickú jazdu zaradili do ich každodenného života," povedal Gilles Normand, Senior Vice President, Electric Vehicles, Skupiny Renault.

"Samozrejme je to len krok k oveľa dlhšej ceste. Naším jasne stanoveným cieľom za posledných desať rokov bolo sprístupniť elektrickú mobilitu všetkým. Skupina Renault má ambíciu, aby do roku 2022 elektrické vozidlá predstavovali 10 percent tržieb. K tomuto dátumu bude Renault vo svojom portfóliu vozidiel disponovať ôsmimi elektrickými automobilmi,“ dodáva Normand.



V čom vidí automobilka dôvody takéhoto úspechu? Má nimi byť najkompletnejšia a taktiež skutočne všestranná ponuka elektrických vozidiel na trhu, ktorú tvoria modely ako ZOE, Kangoo Z.E., Master Z.E. a tiež štvorkolka Twizy. Elektrické vozidlá značky Renault získavajú nepretržite vylepšenia – vyšší dojazd, výkonnejšie motory alebo aj dôležité rýchlejšie nabíjanie. Vlajkovými modelmi sú pritom mestský automobil ZOE a úžitkový van Kangoo Z.E. ZOE zostáva lídrom na trhu s 40-tisíc registráciami v minulom roku, z toho 18-tisíc bolo vo Francúzsku. Vďaka šesťročným trhovým úspechom naďalej oslovuje kupujúcich s atraktívnym dizajnom a reálnym dosahom na jedno nabitie na úrovni 300 kilometrov. Kangoo Z.E. je nesporným lídrom v Európe v segmente EV ĽÚV s 51,5-percentným podielom na trhu dosiahnutým v roku 2018.

V júni 2018 oznámila skupina Renault plány na investovanie vo výške jednej miliardy eur vo Francúzsku, ktoré je dnes centrom elektrických vozidiel v rámci aliancie. Do roku 2022 plánuje výrobca zaviesť novú elektrickú platformu aliancie vo fabrike Douai, aby sa tak vytvorilo druhé miesto pre výrobu elektromobilov značky Renault. V plánoch je tiež zdvojnásobenie výrobnej kapacity ZOE a spustenie nového ZOE vo Flins, jedinom mieste výroby ZOE na svete.

Okrem toho chce odštartovať Renault produkciu troch elektromotorov v Cleon a uvedenie nového elektrického motora do roku 2021, ako aj investovať v Maubeuge do výroby ďalšej generácie rodiny Kangoo, vrátane elektrického prevedenia Kangoo Z.E.

ZDROJ: https://auto.hnonline.sk/automobilky/1900802-renault-dosiahol-vyznamny-milnik-v-europe-uz-predal-200-tisic-elektrickych-aut

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené