Fun zóna

Späť na články

Volvo prináša vynovený model XC90

Spoločnosť Volvo Cars dnes predstavila vynovenú verziu svojho najpredávanejšieho veľkého SUV XC90, ktoré je vlajkovou loďou značky Volvo. Vynovený model XC90 prináša možnosť vybrať si pohonnú jednotku s novou technológiou pomáhajúcou šetriť palivo. Táto technológia predstavuje ďalší krok v ambicióznej stratégii elektrifikácie spoločnosti.

Vynovená verzia modelu XC90 ponúka zákazníkom najnovší brzdný systém využívajúci obnoviteľnú kinetickú energiu od spoločnosti Volvo Cars, ktorý bude dostupný s už existujúcimi spaľovacími motormi.  Volvo tak uviedlo nový integrovaný elektrifikovaný pohonný systém pod novým označením "B".

Táto nová elektrifikovaná pohonná jednotka ponúka vodičom až 15% úspor paliva a zníženie emisií.

Nový elektronický brzdový systém spolupracuje  so systémom obnovy energie a znižuje spotrebu paliva a emisie tým, že obnovuje kinetickú energiu pri brzdení.

Uvedenie nových vozidiel s označením XC90 "B" predstavuje významný krok spoločnosti Volvo Cars k jej elektrifikačným ambíciám. Nové vozidlá s označením "B" dopĺňajú existujúci hybridný elektrifikovaný variant T8 Twin Engine.

Exteriér vynoveného modelu ponúka decentné vylepšenia pôvodného oceňovaného dizajnu, ako sú nové kolesá, farby exteriéru a moderná nová mriežka chladiča.

Najzásadnejšími zmenami v interiéri je skutočnosť, že XC90 je možné objednať s množstvom rôznych spôsobov usporiadania sedadiel. 

Od štvormiestneho variantu Excellence cez sedemmiestne rodinné SUV až po úplne novú šesťmiestnu konfiguráciu bude Volvo XC90 v ponuke v usporiadaní s ľubovoľným počtom sedadiel, ktoré bude najlepšie vyhovovať preferenciám a životnému štýlu jednotlivých kupujúcich. Ďalšie možnosti osobného prispôsobenia ponúka aj výber nových interiérových materiálov, napríklad vlnenej tkaniny.

Model XC90, ktorý je postavený na báze vlastnej platformy značky Volvo a disponuje aj jej vlastnou hnacou sústavou a bezpečnostnými technológiami, znamenal začiatok oživenia spoločnosti Volvo Cars. Priniesol novú, hrdú masku značky Volvo, ktorú charakterizovali svetlomety s motívom Thorovho kladiva a plávajúca mriežka chladiča, pričom zaviedol modulárnu architektúru SPA a revolučný dizajn interiéru, ktorý možno nájsť na všetkých nových vozidlách Série 90 a 60.

Technológie a inovácie s titulom svetového prvenstva, ktoré sa predstavili v rokoch 2015 až 2019 na ďalších modeloch Volvo S90 a S60, si našli cestu aj do modelu XC90. Vďaka tomu sa toto prvotriedne SUV stalo od samého začiatku svojho uvedenia na trh ešte vyspelejšie; doposiaľ zaznamenalo vyše 320 000 predaných kusov v celosvetovom meradle a toto číslo stále rastie.

Pokiaľ ide o technológie aktívnej bezpečnosti, model XC90 teraz ponúka vodičom pomoc s riadením v rámci systému automatického brzdenia v meste City Safety aj informačného systému o slepom uhle. Systém City Safety s funkciou automatického brzdenia je dodnes jediným systémom na trhu, ktorý rozpoznáva chodcov, cyklistov aj veľké zvieratá. Systém zmierňovania nárazov s protiidúcimi vozidlami, ktorý bol prvý raz uvedený v modeli XC60, je teraz v ponuke aj pre SUV XC90, zatiaľ čo technológia upozornenia na križujúce vozidlá teraz ponúka aj funkciu automatického brzdenia.

Vďaka všetkým týmto systémom a funkciám spolu s bezpečnostnou klietkou, ktorá tvorí jadro technológie pasívnej bezpečnosti, je model XC90 jedným z najbezpečnejších automobilov na cestách a podčiarkuje pevné odhodlanie spoločnosti Volvo Cars vyrábať čo najbezpečnejšie vozidlá.

Verzia SUV XC90 pre modelový rok 2020 sa začne vyrábať v máji vo švédskom závode Torslanda.


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené