Fun zóna

Späť na články

Nové Volvo V60 pokračuje v tradícii rodinných kombi zo Švédska

ŠTOKHOLM. V uplynulých rokoch modely Volvo prechádzali na novú modulárnu platformu SPA, s ktorou prišiel aj svieži dizajn. Prvým modelom bola v roku 2014 druhá generácia Volva XC90 a teraz, o štyri roky neskôr prišiel rad na posledných čakateľov - Volvo V60 a onedlho aj sedan S60.

Druhá generácia prémiového kombi strednej triedy prichádza po ôsmych rokoch vystriedať svojho predchodcu. Pre premiéru si Volvo vybralo prirodzené prostredie pre V60, teda príjazdovú cestu rodinného domu v Štokholme.

"Vodič rodinného kombi bol aj bude pre nás dôležitým zákazníkom. Nové V60 rešpektuje túto tradíciu, ale zároveň ju posúva ďalej," povedal šéf Volva Håkan Samuelsson.

Nielen podvozková platforma, ale aj prvky výbavy sú už známe z SUV Volvo XC60. Dizajnom zas nové švédske kombi pripomína svojho väčšieho súrodenca, model V90. Nechýbajú úzke predné svetlá s už charakteristickým svetelným LED podpisom, ktorý Volvo nazýva Thorove kladivo.

Volvo už dávnejšie sľúbilo že všetky modely ponúkne aj v elektrickej verzii. Nové kombi preto dostane do ponuke hneď dva hybridné motory, buď T6 s výkonom 340 koní alebo silnejšiu verziu T8 s výkonom 390 koní.

V ponuke naďalej ostávajú aj dva benzínové motory T5 a T6 alebo dva dieselové motory D3 a D4.

Automobilka chce do segmentu priniesť nové štandardy, V60 má preto kvalitne spracovaný interiér a najmä množstvo jazdných asistentov zlepšujúcich bezpečnosť na cestách. Napríklad auto rozoznáva nielen ostatných účastníkov premávky okolo seba ale aj vysokú zver, ktorá sa občas pripletie do cesty.

Nechýba ani režim pre jazdu v kolónach, nastavovanie rýchlosti podľa dopravných značiek a multimediálny systém Sensus s konektivitou Android Auto a Apple Car Play.

Ďalšie podrobnosti si Volvo necháva na oficiálnu prezentáciu a na marcový ženevský autosalón, kde kombi V60 nesmie chýbať. Hlavnou konkurenciou ostáva silné nemecké trio v podobe Mercedesu triedy C, Audi A4 a BMW radu 3.


ZDROJ: https://auto.sme.sk/c/20766024/nove-volvo-v60-predstavuje-idealne-rodinne-kombi.html

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené