Fun zóna

Späť na články

Nové Volvo XC40 získalo titul Európske auto roku 2018

Nové Volvo XC40 z kategórie malých SUV získalo titul  Európske auto roku 2018. Ide o prvý zisk tohto prestížneho ocenenia pre  prémiovú automobilku Volvo Cars.

Udelenie tohto titulu nášmu novému modelu  XC40 prišlo v pravý čas,“ povedal Håkan Samuelsson, prezident a CEO spoločnosti Volvo Cars. „Volvo  má teraz prvýkrát vo svojej ponuke tri globálne dostupné modely SUV. Model XC40  určite výrazne podporí náš ďalší rast a uvedie nás do nového, rýchlo sa  rozvíjajúceho segmentu malých SUV.“

Po triumfe modelu XC40 sa teda titulom „automobil roka“ – či už v Európe alebo Severnej Amerike – môže pýšiť každý jeden model z nového globálneho radu SUV značky Volvo. Veľké XC90 aj stredne veľké XC60 totiž v priebehu minulých dvoch rokov získali ocenenie „severoamerický úžitkový automobil roka“.

Titul Európske auto roku 2018 dostal model XC40 po nedávnom zisku iných významných ocenení vrátane titulu „automobil roka“ od popredného britského automobilového magazínu What Car?

Model XC40 stanovil vo svojom segmente nový štandard v oblasti dizajnu, konektivity a bezpečnostných technológií. Viac ako 20 000 predobjednávok z celej Európy a USA nasvedčuje, že táto kombinácia je pre zákazníkov mimoriadne príťažlivá. Model XC40 bude čoskoro uvedený aj v Číne, teda na najväčšom automobilovom trhu na svete, kde Volvo očakáva podobne veľký záujem.

XC40 je prvý model postavený na novej kompaktnej modulárnej architektúre (CMA), ktorá bude základom všetkých budúcich modelov radu 40 vrátane vozidiel s plne elektrickým pohonom. Platforma CMA, vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Geely, ponúka spoločnosti Volvo v tomto segmente výhodu úspor vďaka masovej výrobe.

XC40 je zároveň prvý model Volvo so zabudovanou technológiou zdieľaného používania vďaka digitálnemu kľúču Volvo a platforme mobilných služieb Volvo On Call. Majitelia modelu XC40 sa budú môcť jednoducho podeliť o svoje vozidlo s rodinou a priateľmi bez toho, aby im museli fyzicky odovzdať kľúč.

Ďalším prvenstvom modelu XC40 je, že s jeho príchodom uvádza spoločnosť Volvo Cars novú predplatenú službu Care by Volvo, ktorá ponúka – namiesto vlastnenia vozidla – prístup k používaniu vozidla za pevný mesačný poplatok. Mať automobil je so službou Care by Volvo také transparentné, jednoduché a bezproblémové, ako mať telefón.

Z bezpečnostných a jazdných asistenčných systémov ponúka model XC40 systém Volvo Pilot Assist, systém City Safety, systém ochrany a zmiernenia následkov pri zídení z cesty, systém upozorňovania na križujúce vozidlá s podporou brzdenia a 360° kameru, ktorá vodičovi pomáha pri parkovaní v stiesnených priestoroch.

Volvo XC40 má interiér s dômyselným dizajnom a úložnými riešeniami. Ponúka praktickejšie úložné priestory vo dverách a pod sedadlami, špeciálny priestor na uloženie telefónu s indukčným nabíjaním, výklopný háčik na menšie tašky, a tiež vyberateľnú nádobku na odpadky v stredovej konzole.

V roku 2017 spoločnosť Volvo informovala o svojom záväzku elektrifikovať všetky modely Volvo od roku 2019. V súlade s týmto priekopníckym prístupom k elektrifikácii automobilov bude model XC40 neskôr k dispozícii aj vo verzii s hybridným pohonom a plne elektrickým pohonom.

„Máme jasnú stratégiu rastu a sme odhodlaní byť lídrom  v oblasti automobilovej bezpečnosti, konektivity a elektrifikácie,“ povedal Håkan Samuelsson. „XC40  je výsledkom tohto odhodlania, a keď vnímame odozvu od našich zákazníkov  a vidíme dnešné rozhodnutie poroty súťaže o automobil roka, vieme, že  sme na správnej ceste.“

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené