Fun zóna

Späť na články

Nový Nissan Qashqai: Nissan zverejnil prvé fotografie a technické údaje

Nissan Qashqai patrí k priekopníkom segmentu kompaktných SUV, ktorý dnes tvorí značné percento predajov na mnohých trhoch. Druhú generáciu tohto vozidla sme spoznali v roku 2014. Nie je preto prekvapenie, že ho onedlho čaká výmena. Automobilka ju teraz oficiálne potvrdila.

Japonský výrobca zverejnil prvé fotky tretieho vydania. Na detaile ukázal časť svetlometov, ktoré budú evidentne dvojdielne a využijú diódovú technológiu. Podľa tlačovej správy majú aktuálnym podmienkam inteligentne prispôsobovať svoj lúč tvorený dvanástimi segmentmi.


Tvar svetiel naznačujú aj početné zábery maskovaného prototypu. Z nich možno rozoznať základnú siluetu pripomínajúcu súčasnú generáciu, ale tiež tvary nárazníkov či blatníkov. Vidieť je centrálnu líniu pretínajúca dvere, dizajn diskov kolies či uhol zadného okna pod veľkým spojlerom.

Okrem obrazového materiálu vypustil Nissan aj nejaké technické informácie. Vyzdvihuje aliančnú platformu CMF-C a konštrukciu obsahujúcu o 50 % vyšší podiel vysokopevnostnej ocele. Vďaka rôznym úpravám došlo k 41-percentnému zvýšeniu torznej tuhosti. Hmotnosť karosérie pritom klesne o 60 kg, k čomu prispeje využitie hliníkovej zliatiny na dvere, kapotu a predné blatníky. Veko batožinového priestoru má zasa tvoriť kompozit.


Nástupca populárneho SUV bude mať vpredu opäť zavesenie kolies typu MacPherson, kým zadná os dostane dve formy. Základné verzie majú využiť jednoduchú vlečenú nápravu. Modely vybavené pohonom 4x4 dostanú viacprvkové zavesenie a to isté má platiť pre exempláre s 20-palcovými kolesami. Nissan sľubuje lepšie jazdné vlastnosti, menej hluku a vibrácií, ale tiež väčšiu odozvu riadenia.



Populárne kompaktné SUV dostane nepochybne viacero motorov. Japonci zatiaľ upozorňujú na 1,3-litrový zážihový štvorvalec, ktorý doplní 12-voltový mild-hybridný systém čerpajúci energiu z batérie typu Li-ion umiestnenej pod podlahou. Okrem toho bude v ponuke aj variant e-Power jazdiaci čisto elektricky. Pod jeho kapotou má byť taktiež spaľovací agregát, no len na dobíjanie akumulátora.



Nissan okrem toho potvrdil, že Qashqai tretej generácie dostane balík čiastočne autonómnej jazdy ProPilot s technológiou Navi-link. Vďaka nemu dokáže samostatne zastaviť i rozbehnúť sa. Rýchlosť môže prispôsobovať dopravnému značeniu, ale tiež profilu cesty. Ďalšie detaily sa dozvieme v najbližších mesiacoch. Svetovú premiéru avizuje Nissan na jar, výroba vozidla má znovu prebiehať v britskom Sunderlande.


ZDROJ: autobild.sk


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené