Fun zóna

Späť na články

Renault modernizoval Mégane a pridal plug in hybridnú verziu

Modernizácia Renaultu Mégane nepriniesla zásadnejšie zmeny dizajnu a identifikovať na prvý pohľad novšiu verziu nebude ľahké. Menšie zmeny si možno všimnúť na prednom nárazníku a okolie hmloviek je vyzdobené chrómom. Nové sú predné svetlá Pure Vision LED a dizajnéri mierne upravili aj zadné svetlá.



Vo vnútri stojí za zmienku nový digitálny prístrojový panel s rozmerom 10,2-palca, ktorý dopĺňa dotyková 9,3-palcová obrazovka multimediálneho systému Renault Easy Link. Tento systém je inšpirovaný používaním smartfónov. Novinkou sú aj asistenčné systémy riadenia, ktoré poskytnú šoférovi podporu na diaľnici a v kolónach, Mégane sa navyše môže spoľahnúť na čiastočne autonómne riadenie 2. stupňa v rozsahu rýchlostí od 0 do 160 km/h.



Hlavnou novinkou je príchod verzie E-Tech plug in, ktorej srdcom je benzínový štvorvalec novej generácie s objemom 1,6 l. Pomáha mu dvojica elektromotorov, výsledkom je celkový výkon 117 kW (160). Renault sľubuje takmer neciteľné radenie v podaní bezspojkovej multimódovej prevodovky. V elektrickom režime možno podľa meracieho cyklu WLTP prejsť na jedno nabitie 50 km, v meste až 65 km. Elektromotory umožnia elektrickú jazdu do rýchlosti 135 km/h. Zo začiatku bude plug in hybridná verzia dostupná len s karosériou kombi, neskôr sa dostane aj do hatchbacku. 




Na názov R.S. Line sme už v spojení s vozidlami Renault zvyknutí, v prípade Méganu však ide o novinku, ktorá nahrádza radu GT Line. Nový Mégane R.S. Line predstavuje viac ako len zmenu názvu. Jeho exteriérový dizajn a interiér preberajú športovejší vzhľad.


Túžbu po skutočnom športovom aute na každý deň verzia R.S. Line neuspokojí a treba sa pozrieť po ostrom Mégane R.S. Po modernizácii výrobca zaokrúhlil maximálny výkon na hodnotu 300 k (220 kW). Krútiaci moment štvorvalcového motora s objemom 1,8 l navýšil na 420 Nm (+30 Nm) s prevodovkou EDC a na 400 Nm s manuálnou prevodovkou. Vrcholom ostáva verzia R.S. Trophy, ktorá sa však navýšenia výkonu nedočkala (už pred faceliftom produkovala výkon 300 k). Odlišuje sa najmä športovým podvozkom Cup, ktorý ju posúva "bližšie" k pretekárskej trati na úkor komfortu pri každodennom jazdení. Súčasťou podvozku Cup je mechanický diferenciál Torsen a pružiny so zvýšenou tuhosťou. Vynovený Mégane bude na Slovensku k dispozícii od leta 2020.

Našu širokú ponuku skladových vozidiel Renault si môžete pozrieť priamo tu.


ZDROJ: auto.sk


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené