Fun zóna

Späť na články

Jaguar Land Rover a BMW elektromobil novej generácie vyvinú spoločne

BMW aj Jaguar Land Rover sa chcú na elektromobilitu ešte viac zamerať viac. Zaujímavé je však vyhlásenie, že ich budúce plány pre elektromobily budú rovnaké. Jaguar Land Rover a BMW elektromobil budú totiž vyvíjať spolu. Nepôjde však o celé autá, ale o hnací agregát. No nie je vylúčené, že v prípade úspechu sa spolupráca prehĺbi.

Nová generácia elektromobilov by mala priniesť spoluprácu BMW a Jaguaru Land Rover. Spoločným vývojom chcú totiž znížiť náklady. Budúce elektromobily oboch značiek budú disponovať rovnakými elektromotormi. Prvým modelom profitujúcim z tejto spolupráce by malo byť elektrické SUV, BMW iX3, ktoré by malo prísť na trh už budúci rok.

„Rýchlosť zmeny a záujem zákazníkov o elektromobily naberá na obrátkach a je prirodzené, že spolupracujeme z dôvodu vylepšenia technológii, na doručenie vzrušujúcej budúcnosti.“ povedal Nick Rogers, výkonný riaditeľ Jaguar Land Rover



Jaguar zožal veľký úspech za svoj elektrický počin v podobe modelu I-Pace. Titul svetové auto roka ich nepochybne namotivoval k dosahovaniu podobných úspechov. Aj z tohto dôvodu sa rozhodli spolupracovať s BMW. Chcú vyvinúť novú, ešte lepšiu generáciu elektromobilov.

V BMW sú zo spolupráce rovnako nadšení. Člen predstavenstva, Klaus Fröhlich, tvrdí, že Jaguar Land Rover je partner, ktorého požiadavky pre budúcu generáciu elektrických pohonných jednotiek sú takmer totožné s tými, aké má BMW.  Spoluprácou sa vývoj rapídne urýchli, čo umožní predstavovať nové elektromobily v kratšom čase. Obidve automobilky chcú spoločným vývojom získať čo najviac. Nakoľko je Jaguar Land Rover v porovnaní s BMW malý hráč, spolupráca mu dodá obrovskú kúpnu silu. V BMW zase dúfajú, že „majstrovstvo“ z modelu I-Pace sa im podarí dostať aj do ich modelov.

Našu ponuku modelu JAGUAR I-PACE nájdete po kliknutí priamo sem.


ZDROJ: https://www.topspeed.sk/jaguar-land-rover-a-bmw-elektromobil-novej-generacie-vyvinu-spolocne/16174

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené