Fun zóna

Späť na články

Range Rover dostal mikrohybridný motor

Počet automobilov spájajúcich silu elektriny s benzínom alebo naftou v ostatných rokoch výrazne vzrástol. Okrem klasických hybridov pribudlo mnoho plug-in modelov a stále viac značiek siaha po pohone využívajúcom malý elektromotor i batériu. Aktuálne sa k nim pridáva vlajková loď palety Range Rover. Obor dostal mikrohybridný motor, ktorý rozširuje rad Ingenium.


Do rodiny moderných pohonných jednotiek pribudol radový benzínový šesťvalec so zdvihovým objemom tri litre, ktorý využíva okrem dvojkomorového turbodúchadla aj elektrický kompresor eliminujúci čakanie na nástup prepĺňania. Energiu mu dáva 48-voltový okruh. Ten zároveň poháňa štartér-generátor, ktorý pomáha spaľovaciemu agregátu pri rozbiehaní sa. Trojliter disponuje maximálnym výkonom 294 kW (400 k) a krútiacim momentom 550 Nm, vďaka čomu dokáže mohutné SUV rozbehnúť z pokoja na rýchlosť 100 km/h v priebehu 6,3 sekundy. Najvyššie tempo luxusného auta je 225 km/h. Šesťvalcový motor je oproti predchodcovi o 12% úspornejší, podiel pevných častíc sa podarilo znížiť až o tri štvrtiny. Automobilka udáva pre novinku priemernú spotrebu 9,3 l/100 km a emisie oxidu uhličitého na úrovni 212 g/km.



Range Rover dostal popri mikrohybridnom šesťvalci aj odlišné odtiene sivého a modrého laku, pribudla tiež opcia čiernych 22-palcových kolies. Ďalšie úpravy sa týkali svetlometov. Nová funkcia vypína diódy spôsobujúce silný odraz svetla z dopravného značenia, pri reflektoroch s označením Pixel je zasa k dispozícii tzv. turistický mód prispôsobujúci nastavenie lúčov pri zmene strany premávky. Briti s ním teda nebudú oslepovať šoférov na kontinente a naopak.

Našu ponuku vozidiel značky Land Rover nájdete po kliknutí sem.

ZDROJ: https://autobild.pluska.sk/clanok/218916/range-rover-dostal-mikrohybridny-motor/

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené