Fun zóna

Späť na články

Rozžiarte si deň! Vďaka najnovšej technológii má nové Volvo EX90 osvetlenie pripomínajúce slnečný svit

Prespali ste budík. Vtáci ešte nezačali spievať, vonku je ticho, tma ako vo vreci a vás sotva niečo láka začať nový deň. Ale keď nasadnete do auta, privíta vás svetlo pripomínajúce slnečný svit a každodenná cesta do práce sa premení na rituál, ktorý vám spríjemní deň.

Nové Volvo EX90 posúva zážitok z jazdy v prémiovom automobile na ešte vyššiu úroveň. Osvetlenie jeho interiéru, podobajúce sa na slnečné svetlo, zaisťuje až 72 svetelných diód SunLike LED. Cieľom našich dizajnérov bolo zvýrazniť pocit spojenia s prírodou cez deň aj v noci. Diódy SunLike LED dodávané spoločnosťou Seoul Semiconductor dotvárajú prostredie otvoreného interiéru pod panoramatickým strešným oknom. Toto nové neblikajúce osvetlenie umožňuje dosiahnuť prirodzenejšie vnímanie farieb než bežné diódy LED, ktoré sa dnes používajú v automobilovom priemysle. Vďaka minimalizácii odrazov svetla a vysokému indexu podania farieb pôsobia farby prirodzene, tak ako ich vidíme v prírode.


„Vďaka spektrálnemu zloženiu svetla vytváraného diódami SunLike LED môžu ešte lepšie a bez farebného skreslenia vyniknúť progresívne materiály a dizajn interiéru modelu Volvo EX90,“ hovorí Dan Fidgett, zodpovedný za farby a materiály. „Spolu s drevenými ozdobnými prvkami a ďalšími prírodnými materiálmi v interiéri patrí toto osvetlenie medzi ústredné prvky nášho škandinávskeho dizajnového jazyka“.

Hoci už prirodzené svetlo vytvárané osvetlením SunLike môžeme vidieť v interiéroch obytných budov, nemocníc, škôl či múzeí alebo v záhradníckych aplikáciách, spoločnosť Volvo Car Group ako prvá použila tieto diódy LED v sériovo vyrábaných modeloch Polestar 3 a Volvo EX90. Všetko osvetlenie v interiéri modelu Volvo EX90 okrem dekoračných svetiel, či už na strope, podlahe, vo dverových priehradkách či v batožinovom priestore, je štandardne osadené diódami SunLike LED.


„Pri návrhu interiéru vozidiel Volvo sa vždy zameriavame hlavne na blaho našich zákazníkov. Použitie svetelných diód SunLike LED v interiéri modelu Volvo EX90 je ďalším príkladom našej snahy prinášať inovatívne technológie, ktoré našim zákazníkom sprostredkujú nový zážitok z jazdy v prémiovom automobile,“ hovorí Dan Fidgett.

Okrem umocnenia estetiky nášho progresívneho interiéru zaisťuje osvetlenie SunLike aj prirodzený komfort pre všetkých cestujúcich v modeli Volvo EX90. Potlačenie modrej zložky svetla v kombinácii s absenciou blikania osvetlenia interiéru pomáha minimalizovať namáhanie očí a bolesti hlavy spájané s takýmito vplyvmi.


ZDROJ: VOLVO

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené