Fun zóna

Späť na články

Plne elektrické malé SUV Volvo EX30 posúva bezpečnosť v meste na novú úroveň

Pripravované plne elektrické Volvo EX30 je naše vôbec najmenšie SUV, ale z hľadiska bezpečnosti je veľké vďaka 96 rokom nášho prvenstva a inovácií v tejto oblasti. Sme lídrom v oblasti bezpečnosti, vždy sme ním boli a vždy budeme a našu vlastnú latku bezpečnosti neznížime ani v modeli EX30 – v hektickom mestskom prostredí sa postará o vás aj o všetkých ostatných. Napríklad príčinou značného počtu nehôd cyklistov na frekventovaných mestských cestách je neúmyselné otvorenie dverí vozidla do dráhy cyklistu. Takzvané nehody súvisiace s dverami tvoria v niektorých mestách až pätinu všetkých hlásených dopravných nehôd s účasťou cyklistov. Podľa organizácie Cycling UK len v samotnom Spojenom kráľovstve každoročne zahynie alebo sa vážne zraní v priemere až 60 osôb pri nehodách spôsobených dverami automobilov. Keďže chceme prispieť k zníženiu počtu takýchto incidentov, naše pripravované Volvo EX30 je vybavené funkciou upozornenia na otvorenie dverí, ktorá vás prostredníctvom vizuálneho a zvukového signálu upozorní, keď sa chystáte otvoriť dvere pred prechádzajúcim cyklistom alebo iným účastníkom cestnej premávky.


Upozornenie na otváranie dverí je v plne elektrickom modeli Volvo EX30 jednou z viacerých funkcií našej technológie Safe Space, ktorá ilustruje, ako sme v našom malom SUV uplatnili naše vysoké bezpečnostné normy. Toto vozidlo je navrhnuté tak, aby bolo v meste bezpečné, pretože disponuje technológiou, ktorá je špeciálne zameraná na ochranu ľudí v rušnom mestskom prostredí. „Už dlho sa venujeme bezpečnosti v mestskom prostredí, kde sa autá delia o priestor s chodcami a cyklistami,“ hovorí riaditeľka nášho Bezpečnostného strediska Åsa Haglundová. „V prípade modelu Volvo EX30 sme posunuli bezpečnosť v meste na novú úroveň a vytvorili malé SUV, ktoré bude vašim dokonalým spoločníkom na pohodlné cesty, pričom sa na rušných uliciach moderných miest postará o vás aj všetkých ostatných.“ Špičková bezpečnosť a ochrana Ako najmenšie SUV od spoločnosti Volvo Cars je nový model EX30 taký bezpečný, ako sa od vozidla značky Volvo očakáva. 

Vychádza z našich jedinečných znalostí bezpečnosti a výskumu skutočných dopravných nehôd a je určené na ochranu vodiča a všetkým cestujúcich v prípade nehody. Robí to prostredníctvom najmodernejšej záchytnej technológie, ako aj špičkového konštrukčného dizajnu, ktorý spĺňa naše ambiciózne interné bezpečnostné požiadavky. Tie sú navrhnuté tak, aby pripravili naše vozidlá na rôzne reálne scenáre na cestách. Ochrana osôb vo vozidle v prípade nehody bola pre nás vždy najvyššou prioritou. Konštrukčný dizajn modelu EX30 odráža tento náš záväzok v podobe posilnenej bezpečnostnej klietky, strechy i stĺpikov A, B aj C. Keďže ide o elektrické vozidlo, prirodzene sme sa zamerali predovšetkým na integritu akumulátora. Podvozok a bezpečnostná klietka sú skonštruované z rôznych foriem vysokopevnostnej ocele, ktorá účinne kompenzuje náraz pri prípadnej nehode. Model EX30 obsahuje aj bočný airbag na vnútornej strane sedadla vodiča, ktorého úlohou je zmiernenie zranení hlavy a hrudníka v prípade bočného nárazu.


Okrem našich prvotriednych štandardov pasívnej bezpečnosti však Volvo EX30 ponúka aj pokročilý súbor nových prvkov aktívnej bezpečnosti, ktoré pomáhajú chrániť ľudí vo vozidle aj mimo neho. Vozidlo, ktoré vás podrží, keď to potrebujete Vo vnútri modelu EX30 je súčasťou štandardnej výbavy nový pokročilý systém sledovania pozornosti vodiča, ktorý na vás dáva pozor, keď sa necítite práve najlepšie. Okrem detekcie rúk na volante má vozidlo aj špeciálny snímač za volantom, ktorý funguje na výkonných algoritmoch a sleduje pohyby tváre a očí rýchlosťou asi 13-krát za sekundu. Tak sa vozidlo EX30 snaží pochopiť, či je vodič nesústredený, ospalý alebo inak nepozorný, aj keď si to sám nemusí uvedomovať.

V meste je užitočná naša nová funkcia automatického brzdenia na križovatke, ktorá vám pomôže vyhnúť sa nehodám na križovatkách. V prípade, že vám nečakane skríži cestu iné vozidlo, zasiahne funkcia automatického brzdenia a vozidlo zastaví, aby zabránila nárazu alebo ho aspoň zmiernila. Stručne povedané, ako každé vozidlo značky Volvo, aj nový model EX30 je vybavený širokou škálou systémov aktívnej bezpečnosti a podpory vodiča. O podrobnejšie informácie o všetkých bezpečnostných a podporných technológiách pre vodiča v modeli EX30 sa podelíme pri jeho odhalení. Nové, plne elektrické SUV Volvo EX30 bude mať svetovú premiéru 7. júna. V ten istý deň ho bude možné aj objednať alebo predobjednať na vybraných troch.


ZDROJ: Volvo

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené