Fun zóna

Späť na články

Jaguar vylepšil dojazd plug-in hybridného modelu F-Pace

Jaguar F-Pace príde v budúcom modelovom roku s viacerými vylepšeniami. Výrobca sa rozhodol upraviť jednotlivé stupne výbavy a štandardným prvkom sa stal TFT displej na prístrojovom paneli, 19-palcové kolesá a infotainment Pivi Pro s hlasovým ovládaním Alexa ako aj s bezdrôtovým Apple CarPlay a Android Auto pre pripojenie telefónu.

V ponuke ostávajú naftové a benzínové štvorvalce s objemom 2,0 l, šesťvalce s objemom 3,0 l a na vrchole ponuky stále tróni model F-Pace SVR s motorom V8 s výkonom 404 kW. Zmena sa však dotkla plug-in hybridnej verzie P400e.

Pohonná jednotka so systémovým výkonom 297 kW a s krútiacim momentom 640 Nm umožní vozidlu zrýchliť na 100 km/h v priebehu 5,3 s. Model F-Pace P400e teraz prejde na elektrický pohon až 65 km, čo je o 20 % alebo 12 km viac v porovnaní so staršou verziou.


Dôvodom je väčšia lítiovo-iónová batéria, ktorej počet modulov vzrástol z 8 na 9 a kapacita na 19,2 kWh. Papierová spotreba podľa WLTP vďaka tomu klesla na 1,6 l. Plug-in hybrid umožňuje aj rýchle nabíjanie jednosmerným prúdom. Maximálny nabíjací výkon je 35 kW a batéria sa na 80 % nabije v priebehu 30 minút. Pri použití wallboxu s nabíjacím výkonom zaberie nabitie na 100 % približne 2 hodiny a 30 minút.

Popularita plug-in hybridného modelu je celkom slušná. Globálne sa podieľa na celkových predajoch modelu F-Pace viac ako 10 %. V Holandsku jeho podiel dosahuje až 98 %.


ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené