Fun zóna

Späť na články

JAGUAR F-PACE: Z extrémnu do extrému

Tento športový crossover Jaguar ponúka bezkonkurenčné spojenie výkonu, dizajnu a praktickosti. Aby sme si mohli byť istí, že každý systém bude dokonale fungovať aj v tých najextrémnejších podmienkach, podrobili sme nový F-PACE jednému z najnáročnejších testovacích programov, aký automobilka kedy pripravila. „F-PACE sme vyvinuli s cieľom ponúknuť jazdu, ovládateľnosť a kultivovanosť, ktorú ľudia od modelu Jaguar očakávajú, spolu s výnimočnou úrovňou schopností a vyrovnanosti na všetkých typoch povrchov a v každom počasí.



Rovnako ako sme pri konštrukcii každého dielu venovali veľkú pozornosť jednotlivým detailom, takisto sme model F-PACE podrobili vyčerpávajúcemu testovaniu v tých najnáročnejších podmienkach, aby sme si mohli byť istí, že prekoná očakávania našich zákazníkov na celom svete.“Andrew Whyman, riaditeľ programu Jaguar F-PACE


V testovacom centre spoločnosti Jaguar Land Rover v lokalite Arjeplog na severe Švédska priemerné zimné teploty zriedkakedy vystúpia nad -15 °C, ba občas klesnú až na -40 °C. Účelovo vybudované trate určené na testovanie ovládateľnosti, horské stúpania, svahy, rovinky s deleným povrchom s odlišnou úrovňou priľnavosti a terénne úseky s celkovou dĺžkou 60 km sú ideálnym miestom na optimalizovanie kalibrácie pohonu všetkých štyroch kolies, systému dynamického ovládania stability a ďalších technológií, ako napríklad revolučného systému regulácie trakcie na všetkých typoch povrchov (All-Surface Progress Control) z dielne automobilky Jaguar. Práca, ktorú tu odvedieme, je zárukou, že model F-PACE prinesie vodičovi pri riadení pocit prepojenia s vozidlom a skvelú agilnosť, ktoré sú základnou súčasťou jazdnej DNA vozidiel Jaguar, či už na asfaltových cestách, snehu alebo ľade.



V Dubaji môžu vonkajšie teploty prekročiť 50 °C v tieni. V kabíne vozidla ponechaného na priamom slnku sa teploty môžu vyšplhať až na 70 °C. Práve takéto prostredie potrebujeme, aby sme potvrdili, že všetko, od systému klimatizácie až po dotykovú obrazovku multimediálneho systému, dokonale funguje aj pri extrémnej horúčave a vlhkosti.


A zatiaľ čo inžinieri môžu počas jazdy v meste relaxovať v pohodlnom klimatizovanom prostredí, účelom tejto časti testovacieho cyklu je podrobiť chladiace systémy vozidla mimoriadne vysokej záťaži kombináciou vysokých teplôt prostredia a nízkej rýchlosti privádzaného vzduchu.


S modelom F-PACE sme jazdili aj cez štrkové horské priechody. Toto mimoriadne náročné prostredie sme do testovacieho programu Jaguar zaradili vôbec po prvýkrát. A práve vďaka tejto pozornosti venovanej detailom sa prvý športový crossover Jaguar bude môcť stať štandardom vo svojej triede.



Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené