Fun zóna

Späť na články

Renault integroval do svojho multimediálneho systému OpenR Link navigačný software Waze

Ak sadáte pravidelne za volant, aplikáciu Waze vám asi detailnejšie predstavovať nemusíme. Pôvodne izraelský navigačný systém patrí od roku 2013 pod Google a je preto zrejmé, kde berie mapové podklady i ďalšie detaily. Jeho výhodou je potom fakt, že tvorbu dát a informácií od základov vytvára tiež užívateľská komunita združená okolo tejto značky.


Kvalita navigovania kvôli tomu do značnej miery závisí tiež na počte užívateľov a ich zapojenia do procesu zdieľania stavu či situácie na konkrétnych miestach, ale napríklad dáta o hustote premávky sú zbierané automaticky a navyše sú konfrontované so správami vodičov aktívne hlásiacich komplikácie v doprave.


Využívanie tohto systému priamo na displejoch automobilov samozrejme nie je vďaka takzvanému zrkadleniu (prostredníctvom aplikácie Android Auto alebo technológie Apple Carplay) žiadnou novinkou, až doteraz ste však k tomu potrebovali mobilný telefón spárovaný s multimediálnym rozhraním.

Podľa Renaultu je to nevýhoda a tak sa rozhodol ponúknuť Waze integrovaný priamo do infotainmentu OpenR Link, ktorý už beží na platforme Android Automotive od Googlu. Ten samozrejme umožňuje sťahovať aplikácie z obchodu Google Play, ale nie všetky, pretože vyššie uvedené rozhranie je trochu iné ako klasický Android vo vašom telefóne.


Priama inštalácia Waze do OpenR Link (alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie My Renault) je veľmi jednoduchá, len na to potrebujete ten správny model, pochopiteľne vybavený vstavaným dátovým pripojením LTE. Tomto zodpovedajú zatiaľ dve konkrétne autá – elektrický Renault Mégane E-Tech a nový crossover Austral, časom by však mal Waze fungovať autonómne (bez mobilného telefónu) aj v iných modeloch.

Služba je zatiaľ k dispozícii len v Európe a Renault ubezpečuje, že po aktivácii Waze budú všetky ostatné funkcie auta stále dostupné.


ZDROJ: topspeed.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené