Fun zóna

Späť na články

Renault poodhaľuje elektrický Mégane

Renault zverejnil veľké plány do budúcnosti. Luca de Meo, šéf automobilky vyhlásil, že sa Renault stane "najzelenšou značkou" v Európe a do roku 2030 sľubuje, že až 9 z 10 predaných áut bude mať nejakú formu elektrifikovaného pohonu. V súčasnosti preto pribúda množstvo hybridných a plug in hybridných modelov. Napríklad už aj Mégane bude ponúkaný s plug in hybridným pohonom (doteraz mal plug in hybrid len Mégane kombi). Nová Arkana spolu s Capturom zas dostanú hybridný pohon.


Najväčšou novinkou však bude v budúcom roku Mégane E-Tech Electric. Pôjde o elektromobil, ktorý však nemá veľa spoločné so súčasným Méganom. Vychádza z konceptu Mégane eVision a odlíši sa nielen elektrickým pohonom, ale aj dizajnom. Podľa všetkého sa posunie smerom ku crossoverom. Na koncept sa pritom podľa Luca de Mea bude podobať na 95 %.


Z budúceho sériového modelu zatiaľ zverejnil Renault len tri fotografie, na ktorých môžeme vidieť nový nápis "MEGANE" na zadných dverách (písmeno E na konci je zvýraznené kvôli elektrickému pohonu) a detaily interiéru. O pohon konceptu sa staral elektromotor s výkonom 160 kW, poháňajúci predné kolesá. Batéria s kapacitou 60 kWh mu umožňovala prejsť 450 km na jedno nabitie.


Sériový model zrejme príde vo viacerých verziách s rôznou kapacitou batérie. Vylúčené nie sú ani dvojmotorové verzie s pohonom všetkých kolies. Nový Mégane E-Tech Electric bude totiž postavený na rovnakej platforme ako súrodenecký model Nissan Ariya. S výrobou nového elektromobilu začne Renault ešte tento rok.

ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené