VOLVO CARS: Prichádza čas elektromotorov

Spoločnosť Volvo Cars, výrobca prémiových automobilov, oznámila, že každé nové vozidlo značky Volvo, ktoré uvedie na trh počnúc rokom 2019, bude vybavené elektrickým motorom. Predznamenáva tým historický koniec vozidiel vybavených len motorom s vnútorným spaľovaním a stavia elektrifikáciu do centra svojho budúceho podnikania.


Toto oznámenie predstavuje jeden z najvýznamnejších krokov, aké kedy nejaká automobilka podnikla pri presadzovaní elektrifikácie. Zároveň dokazuje, že viac ako sto rokov po objavení motora s vnútorným spaľovaním elektrifikácia otvára novú kapitolu v dejinách automobilizmu.

„Ide tu o zákazníka,“ povedal Håkan Samuelsson, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti. „Ľudia si stále viac žiadajú elektrifikované vozidlá a my chceme reagovať na súčasné a budúce potreby našich zákazníkov. Teraz si budete môcť vybrať ktorékoľvek elektrifikované Volvo chcete.“


Spoločnosť Volvo Cars predstaví portfólio elektrifikovaných vozidiel v rámci celej svojej ponuky modelov, ktorá bude zahŕňať čisté elektromobily, ako aj hybridné vozidlá typu plug-in hybrid a mild hybrid.

V období od roku 2019 do roku 2021 uvedie automobilka na trh päť čisto elektrických vozidiel, pričom tri z nich budú modely značky Volvo a v dvoch prípadoch pôjde o vysokovýkonné elektrifikované automobily od divízie Polestar, ktorá sa v rámci spoločnosti Volvo Cars zameriava na vysokovýkonné vozidlá. Všetky podrobnosti o týchto modeloch budú oznámené neskôr.

K týmto piatim vozidlám sa pridá celý rad zážihových a vznetových hybridných verzií typu plug-in hybrid a mild hybrid s napätím 48 voltov pre všetky modely. Pôjde tak o jednu z najrozsiahlejších ponúk elektrifikovaných vozidiel, akú kedy nejaká automobilka predstavila.



To znamená, že v budúcnosti už nebudú existovať vozidlá Volvo bez elektrického motora. Vozidlá vybavené len motorom s vnútorným spaľovaním sa budú postupne vyraďovať a nahradia ich automobily s vnútorným spaľovaním rozšírené o elektrifikované varianty.

„Toto oznámenie predznamenáva koniec vozidiel poháňaných len spaľovacím motorom,“ povedal Samuelsson. „Spoločnosť Volvo Cars uviedla, že do roku 2025 plánuje predať celkovo 1 milión elektrifikovaných vozidiel. Keď sme to povedali, mysleli sme to vážne. A takto to urobíme.“


Spomínané oznámenie zdôrazňuje záväzok spoločnosti Volvo Cars čo najviac znížiť svoj vplyv na životné prostredie a zabezpečiť, aby boli mestá v budúcnosti čistejšie. Spoločnosť Volvo Cars sa zameriava na znižovanie emisií uhlíka svojich produktov aj svojich prevádzok. Jej cieľom je dosiahnuť do roku 2025 klimaticky neutrálne výrobné prevádzky.

Toto rozhodnutie nasleduje aj po tohtomesačnom oznámení, že Volvo Cars urobí z divízie Polestar novú globálnu spoločnosť na výrobu vysokovýkonných elektrifikovaných vozidiel a samostatnú značku. Thomas Ingenlath, hlavný viceprezident spoločnosti Volvo Cars pre dizajn, sa postaví na čelo spoločnosti Polestar ako generálny riaditeľ.

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené