VOLVO XC90: 5 hviezdičiek v hodnotení Euro NCAP

„Ide o ďalší dôkaz, že v prípade modelu Volvo XC90 sa nám podarilo vytvoriť jeden z najbezpečnejších automobilov na svete. V kategórii podporných bezpečnostných systémov sme v skutočnosti dosiahli skóre sto percent. Spoločnosť Volvo Cars si v odvetví udržuje vedúce postavenie z hľadiska inovácií v oblasti bezpečnosti vozidiel, pričom vďaka našej štandardnej ponuke bezpečnostných prvkov máme pred konkurenciu značný náskok,“ povedal Dr. Peter Mertens, hlavný viceprezident spoločnosti Volvo Car Group pre výskum a vývoj.


Sto percent za podporné bezpečnostné systémy 
 

Model XC90 dosiahol v kategórii podporných bezpečnostných systémov hodnotenie sto percent a zároveň sa stal prvým vozidlom, ktoré získalo maximálne skóre v oboch kategóriách testovania systémov autonómneho núdzového brzdenia – počas premávky v meste aj mimo mesta. XC90 okrem toho ponúka pokročilú funkciu ochrany chodcov, ktorú nezávislé regulačné inštitúcie v oblasti bezpečnosti ešte ani nezaradili do svojich testovacích protokolov. Švédsky výrobca automobilov tak opäť raz dokázal svoju dominanciu a novátorstvo v oblasti bezpečnosti vozidiel.


„Ako prvej automobilke sa nám podarilo prekonať kritériá, ktoré organizácia Euro NCAP stanovila pre testovanie systémov AEB v meste a mimo mesta. Systém City Safety je jedným z najpokročilejších štandardných systémov na predchádzanie nehodám, aké môžete nájsť v moderných autách. Dokáže rozpoznať vozidlá, cyklistov a chodcov v konkrétnych situáciách, a to vo dne aj v noci,“ povedal Martin Magnusson, hlavný inžinier spoločnosti Volvo Car Group.


V rámci svojej dlhodobej vízie chce švédsky výrobca automobilov Volvo Cars do roku 2020 začať vyrábať vozidlá, v ktorých sa nikto vážne nezraní ani nezahynie. Jednoznačné výsledky modelu XC90, ktorý počas testov Euro NCAP získal päť hviezdičiek, jasne dokazujú neutíchajúce novátorstvo spoločnosti Volvo Cars s najvyšším cieľom vyrábať vozidlá, ktoré nebudú havarovať.

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené