Fun zóna

Späť na články

VOLVO XC60: Najbezpečnejšie vozidlo roku 2017

Model XC60 spoločnosti Volvo Cars bol na prestížnom udeľovaní cien Euro NCAP 2017 za najvyššiu bezpečnosť v triede vyhlásený za najlepšie veľké off-road vozidlo a tiež za celkovo najlepšie vozidlo za rok 2017.

XC60 dosiahla takmer dokonalé skóre 98 percent v kategórii ochrany dospelých cestujúcich a v rámci svojej triedy veľkých terénnych vozidiel preukázala jasnú prevahu v kategórii bezpečnostných asistenčných systémov. Získala v nej skóre 95 percent, čo je o 20 percentuálnych bodov viac ako najbližší konkurent spomedzi veľkých terénnych vozidiel. Opäť raz sa tým potvrdilo vedúce postavenie spoločnosti Volvo Cars v oblasti automobilovej bezpečnosti.


„Nová XC60 patrí medzi najbezpečnejšie vozidlá Volvo, aké boli kedy vyrobené,“ povedal Malin Ekholmová, viceprezidentka bezpečnostného strediska Volvo Cars Safety Centre. „Ponúka množstvo nových technológií na podporu vodiča, ktoré chránia cestujúcich a ďalších účastníkov cestnej premávky, ako napríklad chodcov a cyklistov, a zároveň znižujú riziko zrážky. Sme hrdí na to, že naša stála angažovanosť pri inovovaní nových bezpečnostných funkcií sa dočkala uznania a spoločnosť Volvo Cars získala ďalšie ocenenie Euro NCAP za najlepšie vozidlo v triede.“


Získaním ocenenia od organizácie Euro NCAP ide XC60 po stopách modelu Volvo XC90, ktorý získal v roku 2015 titul Najlepšie veľké terénneho vozidlo a stal sa tiež celkovo najlepším vozidlom za príslušný rok. Aj Volvo V40 patrí k minulým víťazom ocenenia Euro NCAP, konkrétne v triede malých rodinných automobilov.

„Našou víziou je, aby od roku 2020 nikto nezahynul ani sa vážne nezranil v novom vozidle značky Volvo,“ povedala Malin Ekholmová. „Úspechy modelu XC60 svedčia o našom záväzku vyvíjať pri napĺňaní tejto vízie najmodernejšie bezpečnostné a podporné systémy.“


XC60 sa zapísala do dejín spoločne s modelmi S90 a V90, keď spoločnosť Volvo Cars ako prvá automobilka získala od organizácie Euro NCAP tri najvyššie hodnotenia v testoch systémov autonómneho núdzového brzdenia (AEB) – AEB v meste, AEB mimo mesta a AEB v prípade stretu s chodcom. Uvedené tri vozidlá Volvo sú jedinými automobilmi, ktoré dosiahli maximálne skóre vo všetkých kategóriách AEB.

Modely S90 a V90 okrem toho získali skvelé výsledky aj v rámci ocenenia Euro NCAP 2017 za najlepšie vozidlo svojej triedy, keď dosiahli 95 percent za ochranu dospelých cestujúcich a 93 percent za bezpečnostné asistenčné systémy.

Ocenenie Euro NCAP pre XC60 prišlo krátko potom, ako bol tento model vyhlásený za Japonské auto roka 2017/2018. XC60 ďalej získala aj britské ocenenie Car Tech Awards 2017 za najbezpečnejšie vozidlo, najlepšie bezpečnostné technológie a najlepšiu satelitnú navigáciu, ako aj titul Luxusné SUV roka na odovzdávaní cien Auto roka 2017 britského magazínu Professional Driver. Navyše sa XC60 dostala medzi trojicu finalistov v rámci udeľovania ocenenia Severoamerické úžitkové vozidlo roka 2018. Meno víťaza sa dozvieme 15. januára 2018.


 

Ocenenie Euro NCAP

Organizácia Euro NCAP každoročne zverejňuje titul „Najlepšie auto v triede“, aby ukázala ktoré vozidlá dosiahli lepšie výsledky ako ich konkurenti uvedení na trh v rovnakom kalendárnom roku. Na presné porovnanie v rámci každej triedy používa vážený súčet získaných skóre, a to v štyroch hodnotených oblastiach: ochrana dospelých cestujúcich, ochrana detských cestujúcich, ochrana chodcov a bezpečnostné asistenčné systémy.

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené