Fun zóna

Späť na články

Volvo EX90 bude podporovať novú HD mapu od spoločnosti Google

V našom pripravovanom modeli Volvo EX90 vám budú pomáhať s prehľadom o okolí vášho vozidla kamery, radary a lidar (laserový radar), ktoré sa budú v spoločnej súčinnosti starať o vašu bezpečnosť. Aby sme mohli ďalej zdokonaľovať naše asistenčné technológie a v budúcnosti nakoniec dosiahnuť úroveň autonómneho riadenia, potrebujeme aj spôsob, ako detailne rozpoznávať vaše okolie – a to bezprostredne pred vami, ako aj na väčšie vzdialenosti, za zákrutami na vašej trase.

 

Vstúpte do služby Google HD Maps – komplexnej mapy navrhnutej špeciálne pre výrobcov automobilov, ktorá poskytuje veľmi podrobné a aktuálne informácie o cestách. V rámci pokračovania našej dlhodobej spolupráce so spoločnosťou Google budú Volvo Cars a naša strategická pobočka Polestar prvými výrobcami automobilov, ktorí zavedú jej technológiu HD máp do svojich vozidiel, počnúc nedávno predstavenými modelmi Volvo EX90 a Polestar 3.

 

Integráciou HD mapy Google budeme môcť spojiť údaje z našej špičkovej sady senzorov vo vozidle Volvo EX90 s presnými údajmi o úrovni jazdných pruhov a lokalizačných údajov od Googlu, aby sme uľahčili funkcie asistovanej jazdy, ako je asistent zmeny jazdného pruhu a technológia Pilot Assist od spoločnosti Volvo Cars, ako aj budúce funkcie autonómneho riadenia.


Skombinovaním údajov z HD mapy Google s informáciami zozbieranými z našich vonkajších senzorov vrátane lidaru a softvéru vyvinutého spoločnosťou Zenseact, sa snažíme vytvoriť predvídateľnejšiu, bezpečnejšiu a pohodlnejšiu jazdu. HD mapa Google bude v budúcnosti podporovať aj zavedenie našej technológie autonómneho riadenia v kombinácii s našou sadou senzorov, ktorá pozostáva z lidaru integrovaného do strechy, radarov, kamier a ultrazvukových senzorov, aby sa ďalej zlepšilo porozumenie okoliu vozidla. „Spoločnosť Zenseact je hrdá na to, že môže spolupracovať so spoločnosťami Volvo Cars a Google na implementácii tejto prevratnej technológie, ktorá mení pravidlá hry v oblasti asistovanej a neskôr autonómnej jazdy,“ uviedol Ödgärd Andersson, výkonný riaditeľ spoločnosti Zenseact. „Bude hrať dôležitú úlohu na našej ceste k nulovému počtu havárií.“

 

„Pridaním HD máp od spoločnostiGoogle do ponuky našich budúcich vozidiel sme rozšírili našu strategickú spoluprácu so spoločnosťou Google, čo odráža naše odhodlanie spolupracovať s technologický milídrami,“ uviedol prevádzkový riaditeľ a zástupca výkonného riaditeľa Javier Varela. „Vďaka implementácii služby Google HD Maps do našich nadchádzajúcich vozidiel budeme môcť ponúknuť našim vodičom príjemnejší zážitok z jazdy a v budúcnosti prispieť k zavedeniu bezpečného autonómneho riadenia.“

 

„Na základe našej dlhej histórie mapovania sveta je nová HD mapa Google navrhnutá špeciálne pre výrobcov automobilov a poskytuje komplexné údaje o úrovni jazdných pruhov a lokalizácii, ktoré sú kľúčové pre používanie ďalšej generácie asistovaných a autonómnych systémov riadenia,“ hovorí Jorgen Behrens, viceprezident. a generálny riaditeľ Geo Automotive, Google. „Sme nadšení, že môžeme pokračovať v partnerstve s poprednými výrobcami automobilov, ako je Volvo Cars, s cieľom zlepšiť bezpečnosť a pohodlie vodičov kdekoľvek.“ Tieto informácie o cestách sa spolu s údajmi z lidaru a ďalších snímačov vozidla Volvo EX90 spracujú prostredníctvom základného počítačového systému vozidla na báze platforiem NVIDIA DRIVE AI Xavier a Orin.


ZDROJ: Volvo

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené