Fun zóna

Späť na články

VOLVO XC40: Inteligentné mestské vozidlo


S jesenným uvedením nového modelu Volvo XC40 prinesie spoločnosť Volvo Cars, výrobca prémiových automobilov, do segmentu malých luxusných športových úžitkových vozidiel (SUV) nový štandard bezpečnosti a komfortu pre vodičov.

Model XC40 je vyvinutý v súlade s potrebami moderného života v meste a jeho cieľom je zabezpečiť, aby každodenné dochádzanie do mesta prinášalo vodičom menej stresu a viac potešenia. Vodiči vozidiel z tohto segmentu sa odteraz budú môcť spoľahnúť na oceňované technológie bezpečnosti, konektivity a informačno-zábavných systémov, ktoré sú známe z uznávaných nových vozidiel Volvo radu 90 a 60.

„XC40 je náš prvý automobil v tomto rýchlo rastúcom segmente a je jednoznačne zameraný na navigáciu v dnešnom hektickom mestskom prostredí. Nový model XC40 stavia na tradícii značky Volvo ako lídrovi v oblasti bezpečnosti a bude ponúkať najlepšie možné bezpečnostné normy v spojení s rozhraním s jednoduchou obsluhou a praktickými službami s konektivitou,“ uviedol prezident a výkonný riaditeľ Håkan Samuelsson.


Nový model XC40 je prvým automobilom značky Volvo na trhu, ktorý je postavený na platforme jej novej kompaktnej modulárnej architektúry CMA. Obsahuje širokú škálu revolučných technológií, ktoré boli po prvý raz uvedené v modeloch radu 90 a 60 na báze väčšej modulárnej architektúry SPA.

Prístup spoločnosti Volvo k bezpečnosti a používateľskému komfortu vychádza z filozofie, ktorú automobilka označuje ako „Kolobeh života“: ide o neustále zdokonaľovanie noriem a technológií na základe podnetov od spotrebiteľov ako aj údajov z reálneho života.


K bezpečnostným a asistenčným technológiám, ktoré ponúka model XC40, patrí poloautonómny systém riadenia Pilot Assist od spoločnosti Volvo, najnovšia generácia systému automatického brzdenia v meste City Safety, ochrana pred zídením vozidla z cesty a systém zmierňovania nárazov, systém upozornenia na križujúce vozidlá s funkciou automatického brzdenia a kamera s rozsahom 360°, ktorá pomáha vodičom vmanévrovať vozidlo do stiesneného parkovacieho priestoru. Vďaka týmto a ďalším technológiám je model XC40 jedným z najlepšie vybavených malých luxusných SUV.



„Moderný život v meste predstavuje pre vodičov, chodcov, cyklistov i ďalších účastníkov cestnej premávky množstvo zložitých problémov. S modelom XC40 sme sa zamerali na zníženie tzv. kognitívneho zaťaženia vodiča. Kým naše bezpečnostné a asistenčné systémy aktívne vyhľadávajú a zmierňujú potenciálne kolízie, vy ako vodič môžete viac oddychovať, a užiť si tak príjemnú jazdu v meste,“ uviedla Malin Ekholmová, viceprezidentka Bezpečnostného strediska spoločnosti Volvo Cars.

Aj keď východiskovým bodom každého nového vozidla značky Volvo sú najpokročilejšie bezpečnostné a asistenčné systémy, nový model XC40 okrem toho využíva aj výhody vysokej úrovne bezpečnosti a ponuky informačno-zábavných funkcií, ktoré možno nájsť u jeho väčších kolegov.


„Postavili sme spoľahlivé vozidlo s jednoduchou obsluhou a praktickým používateľským komfortom na každodenné používanie na základe reálnych interakcií a výskumu, počnúc základom, ktorým je naša prvotriedna bezpečnosť. Model XC40 je automobil pre generáciu spotrebiteľov, ktorí od auta očakávajú úplnú konektivitu. Všetky jeho obrazovky sú optimalizované tak, aby zaisťovali bezpečnú, jednoduchú a efektívnu interakciu, ktorá podporí aktívnu jazdu v meste,“ uviedla Ödgärd Anderssonová, viceprezidentka spoločnosti Volvo Cars pre softvér a elektroniku vozidiel.


„Rovnako ako väčšie SUV XC60 a XC90, aj model XC40 je vybavený informačno-zábavným systémom Sensus od spoločnosti Volvo s možnosťami konektivity, ktorého ústredným bodom je už známa veľká dotyková obrazovka orientovaná na výšku. Intuitívne rozhranie systému Sensus, ktoré sa vyznačuje jednoduchou obsluhou, zabezpečuje vodičom prístup k množstvu funkcií a služieb,“ uzavrela Anderssonová

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené