Fun zóna

Späť na články

VOLVO 40.1 a 40.2: Dva moderné koncepty - jedna vízia ekologickej budúcnosti

Spoločnosť Volvo Cars, výrobca prémiových automobilov, včera predstavila dve nové koncepčné vozidlá, ktoré neohrozene posúvajú švédsku značku novým smerom a znamenajú oficiálne spustenie jej celosvetovej stratégie malých vozidiel.

   


Včera predstavené nové koncepčné vozidlá série 40 po prvý raz názorne ukazujú, akým spôsobom plánuje spoločnosť Volvo expandovať na veľký a lukratívny svetový trh s prémiovými malými automobilmi. Napomôcť jej má v tom rad vozidiel, v ktorých sa spája odvážny dizajn exteriéru a interiéru s prvotriednou konektivitou, elektrifikáciou a technológiami autonómneho riadenia, ktoré patria k špičke v odvetví.

Nové koncepčné vozidlá budú prvými, ktoré sú postavené na báze novej platformy CMA. Ide o novú Kompaktnú modulárnu architektúru spoločnosti Volvo, ktorá bola vytvorená špeciálne pre malé automobily a ktorá poskytla dizajnérom a konštruktérom automobilky slobodu skúmať výrazné a odvážne nové smery. „Každý člen našej rodiny produktov má svoj vlastný osobitý charakter, rovnako ako je to u členov skutočnej rodiny. Platforma CMA nám pomohla v našich nových koncepčných vozidlách zachytiť čosi neobyčajné, čosi mladistvé. Majú energiu, nápadný a podmanivý mestský charakter, vďaka ktorému vyniknú v dave. Taká je príchuť nadchádzajúcich malých vozidiel Volvo,“ uviedol Thomas Ingenlath, hlavný viceprezident skupiny Volvo Car Group pre dizajn. 


Prezident Volvo Cars Hakan Samuelsson dopĺňa: „Program elektrických hnacích sústav – ktorého súčasťou je nový kompaktný hybridný pohon typu plug-in s motorom Twin Engine ako aj čisto elektrické vozidlá – je ústredným bodom architektúry CMA.“



Nový rad malých vozidiel spoločnosti Volvo určený pre svetový trh bude obsahovať čisto elektrické vozidlá s akumulátorom, ako aj varianty s hybridnou pohonnou sústavou typu plug-in s motorom Twin Engine, čo je v súlade so záväzkom automobilky elektrifikovať celé svoje portfólio. Nový motor T5 Twin Engine od spoločnosti Volvo, ktorého základ tvorí jej nový trojvalcový zážihový motor spojený s novou sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou v spojení s elektromotorom, odzrkadľuje skutočnosť, že švédska automobilka mení v malých vozidlách svoju existujúcu koncepciu motora Twin Engine s pohonom všetkých kolies v prospech dostupnejšieho systému pohonu. V celosvetovom meradle plánuje spoločnosť Volvo predať do roku 2025 až jeden milión elektrifikovaných vozidiel.


„Tým, že sme zaujali modulárny prístup k architektúre vozidiel i k vývoju hnacích sústav, sa nám podarilo predstihnúť mnohých hráčov v segmente luxusných vozidiel,“ uviedol Peter Mertens, hlavný viceprezident spoločnosti pre výskum a vývoj. „Náš nový variant pohonu s elektrickým akumulátorom otvára ďalšiu vzrušujúcu kapitolu odvíjajúceho sa príbehu spoločnosti Volvo.“


Okrem odvážneho dizajnu exteriéru a elektrifikovaných hnacích sústav budú nové vozidlá ponúkať aj komplexný rad inovačných služieb v oblasti konektivity, a k tomu vo svete najvyspelejší balík bezpečnostných funkcií v rámci štandardnej výbavy a prelomový interiér so škandinávskym dizajnom. Výroba prvého vozidla novej série 40 sa očakáva v roku 2017.


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené