Fun zóna

Späť na články

VOLVO S90: Zisk prestížnej ceny Production Car Design of the Year 2015

Porota zložená z profesionálnych automobilových dizajnérov z celého sveta udelila prémiovému sedanu S90 spoločnosti Volvo Cars cenu Production Car Design of the Year 2015.

Ocenenie, ktoré odovzdal zástupca magazínu Car Design News, predstavuje najvyššie ocenenie za automobilový dizajn. Porota sa skladá z osemnástich špičkových automobilových dizajnérov z celého sveta, ktorí pracujú pre spoločnosti ako je Bentley, Daimler, McLaren a Ferrari.

„Používame špičkové materiály, klasické proporcie a riadené povrchové úpravy, čo odráža náš zámer ísť svojou vlastnou cestou. Nechceme zapadnúť do davu, chceme vyniknúť,“ povedal Thomas Ingenlath, senior viceprezident pre dizajn spoločnosti Volvo Car Group.

V poslednom čase si interiéry vozidiel spoločnosti Volvo Cars získali veľkú pozornosť vďaka čistému dizajnu a použitiu kľúčových dizajnérskych prvkov, čoho príkladom sú napríklad elegantné prvky na reguláciu obtekania vzduchu a riadené povrchové úpravy v novom modeli S90.


Silná osemnásťčlenná porota zvolila Volvo S90 zo zoznamu dvadsiatich uchádzačov. Prémiový sedan získal pochvalu za svoje rozmery, použitie autentických materiálov a nadčasový dizajn.

K oceneniu sa v komentári vyjadril editor Owen Ready z magazínu Car Design News. Povedal, že porota uznala kvality modelu S90 a ocenenie udelila za „prioritu čistého, pokojného dizajnu namiesto „štýlového zábavného systému“, s čím sa automobilový priemysel už dlho trápi“.

Odovzdanie ocenenia sa uskutočnilo na slávnostnom ceremoniáli, ktorý usporiadal magazín Car Design News v Ženeve.

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené