Fun zóna

Späť na články

Nissan Ariya Nismo: Japonci výkonovo pritvrdili. Zatiaľ len na domácom trhu

Japonská automobilka Nissan je priekopníkom elektromobility a zároveň sa hlási aj k motoršportu. Aj preto jej legendárne modely prišli na trh vo vrcholných verziách Nismo. Reč je o GT-R, o Z a o aute predávanom len na japonskom trhu zvanom Skyline. Tejto pocty sa však dostalo aj elektromobilu A­riya.


Na tokijskom autosalóne predstavil Nissan Ariyu Nismo a športový tuning je značný. Zvonku ho prezrádza predný splitter, znížené prahy a zadný difúzor. Na veku batožinového priestoru sa nachádza spojler a hmlové svetlo je umiestnené v strede. Všetko to dopĺňajú červené linky po obvode a logá Nismo. Základom sú 20-placové disky kolies.


Vo vnútri športovú atmosféru navodzuje čierne čalúnenie skombinované s červeným prešívaním. Perforované sedačky sú čalúnené falošným semišom a interiér ozvláštňujú aj doplnky imitujúce drevo.

Napriek športovým vylepšeniam sa autu nepodarilo znížiť hmotnosť, ktorá je od 2 080 do 2220 kilogramov. Na výber budú dve výkonové verzie. Slabšia bude mať výkon 270 kW (362 k), krútiaci moment 560 Nm a energiu bude čerpať z 66kWh akumulátora. Silnejšia bude mať výkon 320 kW (429 k), krútiaci moment 600 Nm a batériu s kapacitou 91 kWh.



Športové jazdné vlastnosti podporí nastavenie riadiacej jednotky, ktorá bude z dvoch motorov po jednom na každej z náprav preferovať ten zadný. Umelý zvuk sprevádzajúci akceleráciu bude pripomínať zvuk elektrických monopostov Formuly E. Automobilka sa vyjadrila, že Ariya Nismo je určená pre japonský trh, kde sa dostane do predaja počas jari. Keby sa v Nissane napokon rozhodli priniesť ju aj do Európy, konkurovala by Kii EV6 GT a Hyundaiu Ioniq 5 N, hoci výkonom by na kórejské dvojčatá strácala.


ZDROJ: auto.pravda.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: na objednanie
NEDEĽA: zatvorené