Fun zóna

Späť na články

Modernizovaný Range Rover Evoque sa zbavil tlačidiel

Range Rover Evoque modelového roku 2024 prešiel malou modernizáciou. Slovo "malá" platí hlavne pre vonkajší vzhľad vozidla, kde sa udialo minimum viditeľných zmien. Ak nerátame nový dizajn diskov a nové lakovanie vrátane modrej farby Tribeca Blue na fotografiách, tak už veľa nového nenájdeme. Všimnúť si môžeme akurát novú mriežku chladiča, využívajúcu obdĺžnikové vzory. Čo si nemôžeme všimnúť, sú zmenené predné svetlomety. Na pohľad totiž vyzerajú rovnako, novinkou je však technika vo vnútri.



Svetlomety Pixel LED sú súčasťou výbav Dynamic HSE a Autobiography. Každý svetlomet obsahuje štyri pixelové moduly so 67 presne ovládanými LED diódami. Prispôsobujú sa podmienkam na ceste pred vozidlom a vytvárajú optimálny tvar svetelného lúča. V porovnaní so staršími svetlami majú až trojnásobný počet LED diód.


Pri pohľade dovnútra je zreteľný dôraz na minimalizmus. Niežeby mal predchádzajúci model množstvo prvkov a tlačidiel, ktoré pôsobia rušivo, ale teraz si dizajnéri dali záležať a vyčistili palubnú dosku od prakticky všetkých tlačidiel. Všetko sa ovláda prostredníctvom dotykového displeja, prípadne z volantu, ktorý má nový dizajn a nové usporiadanie dotykových plôch.


Nový je aj dotykový displej s uhlopriečkou 11,4 palca. Nie je vstavaný v palubnej doske, je na nej voľne položený a je aj zakrivený. Odstránením tlačidiel vznikli nové hladké plochy na stredovom tuneli, kde je umiestnený nový ovládač prevodovky. Infotainment využíva najnovší operačný systém Pivi Pro 2, ktorý podporuje bezdrôtové prepojenie s telefónmi prostredníctvom Apple CarPlay a Android Auto. Jeho súčasťou je aj hlasové ovládanie Amazon Alexa 10.


V ponuke motorov ostávajú mild hybridné jednotky. Základ tvorí benzínový trojvalec s objemom 1,5 l, okrem neho sú dostupné naftové a benzínové dvojlitre. Výkon týchto pohonných jednotiek sa pohybuje od 118 kW do 184 kW. Vrcholom ponuky je plug in hybridná verzia P300e s výkonom 227 kW. Tvorí ju benzínový trojvalec a elektromotor s výkonom 80 kW. Batéria s kapacitou 14,9 kWh umožňuje na jedno nabitie prejsť v elektrickom režime 62 km podľa meracieho cyklu WLTP. V reálnom svete je to podľa automobilky 48 km. Modernizovaný Range Rover Evoque štartuje na Slovensku od 53 707 eur.


ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené