Fun zóna

Späť na články

Dacia sa so súčasným Dusterom lúči exkluzívnou ‘limitkou‘. Vyrobí sa 695 kusov

Duster v súčasnej podobe má pred sebou posledný rok života, na jeho konci by mala prísť nová generácia s novou technikou. Rumunský bestseller však nepovedal svoje posledné slovo. Na trh totiž prichádza v exkluzívnej limitovanej edícii, z ktorej bude vyrobených len 695 kusov.


To číslo vyzerá divne, ale vzniklo tým, že Duster v edícii nazvanej Mat Edition bude k dispozícii iba na troch „top trhoch“ tohto modelu – nemeckom, francúzskom a rumunskom. A na každom v inom počte. Do Francúzska pôjde 400 kusov, do Nemecka 225 a Rumuni sa budú musieť uspokojiť so 70-timi. A cena bude tiež exkluzívna – v Nemecku a Francúzsku je stanovená na 26 400 eur, v Rumunsku bude o niečo lacnejšia – jej cena je stanovená na 25 400 eur. K prvým zákazníkom by sa mala dostať v priebehu apríla a mája. Predbojednávky boli v tých dňoch otvorené, sú podmienené zálohou 500 eur.


A čím je táto edícia zaujímavá? Ako už napovedá názov, bude na nej použitý matný lak. Ten bude čiastočne nanášaný ručne, preto bude denne vyrobených len približne šesť kusov. „Edition Mat“ vychádza z druhej najvyššej výbavy Journey a dostupná bude v jedinej konfigurácii – ako predokolka s automatickou 6-stupňovou prevodovkou a s motorom TCe 150 (110 kW). Matný lak edície vynikne s čiernymi lesklými doplnkami – čierne budú napríklad 17-palcové disky kolies, kryty vonkajších spätných zrkadiel a aj anténa v tvare žraločej plutvy.

Interiér je taktiež originálny – v čierno-šedej kombinácii, ktorá ladí s matným lakom, pre oživenie sú v exteriéri aj interiéri použité drobné oranžové prvky – napríklad prešívanie, alebo pásiky na spätných zrkadlách. Výbava je maximálna, nechýbajú v nej automatická klimatizácia, infotainment Media Nav s 8-palcovým dotykovým displejom, multi-view kamera, snímajúca celé okolie auta a nechýba ani bezkľúčový prístup a štartovanie.

ZDROJ: auto.pravda.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené