Fun zóna

Späť na články

Dostane Volvo trocha korenia? Podľa riaditeľa by značke športový model určite nezaškodil!

Hoci švédska automobilka nie je tak úzko spojená s vysokovýkonnými vozidlami ako niektorí jej rivali, naznačila, že v budúcnosti by mohla získať veľmi vzrušujúce športové auto. Prevádzkový riaditeľ Volvo, Björn Annwall, v rozhovore pre Car Sales povedal, že pre značku je dôležité mať vlajkový model a zdá sa, že je otvorený myšlienke športového auta.



Každá automobilová značka potrebuje trochu korenia, aby pomohla posunúť hranice toho, čím auto skutočne je, a myslím si, že aj Volvo by malo mať takýto model,“ povedal. Hoci Annwall nepotvrdil, či už Volvo pracuje na novom dvojdverovom modeli, uznal príťažlivosť takýchto vozidiel. V konečnom dôsledku však musia dávať obchodný zmysel. „Ako dizajnéri áut vždy radi robíme zábavné veci ako navrhovanie kupé alebo superšportových áut, pretože je to zábava,“ povedal.

Volvo naposledy ukázalo podobný projekt v roku 2013, ktorý nesie názov Concept Coupé. Ako jeho spirituálneho predchodcu označil Volvo P1800, kupé zo šesťdesiatych rokov, ktoré si zahralo aj v britskom seriáli The Saint. Istý majiteľ bol s takýmto kupé schopný prejsť 3 milióny míľ. V interiéri bola umiestnená centrálna dotyková obrazovka, veľkosťou identická s vtedajším iPadomom, no to nie je dnes už žiadne prevratné riešenie.



Koncept bol postavený na platforme s označením SPA. Tá je základom aj pre vtedajšie Volvo XC90. Pod kapotou Coupe sa nachádzal 2,0 litrový dvojito prepĺňaný benzínový štvorvalec s výkonom 302 konských síl kombinovaný s elektrickým motorom. Spolu má pohonné ústrojenstvo výkon 400 konských síl a 600 Nm. Nevieme, či by to výkonovo stačilo na konkurenciu, ale isté je, že by sme veľmi radi videli nejaký "performance" model aj od Švédov!


ZDROJ: autobild.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené