Fun zóna

Späť na články

Nissan Qashqai zmenil svoju tvár

Tretia generácia Nissanu Qashqai nie je na trhu ešte ani štyri roky. Za ten čas z neho stihol Nissan predať 350 000 kusov v Európe. Teraz prešiel pomerne výraznou modernizáciou, platí to najmä pri pohľade na prednú časť vozidla. Nové sú svetlomety a zásadným spôsobom sa zmenila predná maska. Tvoria ju tucty čiernych lesklých 3D prvkov, ktoré sa voľne vznášajú. Maska sa na prvý pohľad zdá výrazne širšia, keďže spomínané 3D prvky siahajú ďalej do strán až k svetlám. V spodnej časti svetiel nájdeme rovnaké, ale svietiace 3D elementy. Prepracovaná je aj spodná časť oddelená čiernou lesklou lištou.


Vzadu zmenili dizajnéri tvar nárazníka a aj svetiel v tvare bumerangu. Ponuku farieb rozšíria tri nové laky. Okrem perleťovo bielej a čiernej farby pribudla aj modrá Deep Ocean, ktorá sa v závislosti od svetelných podmienok mení z tmavo modrej na kovovú modrozelenú.

V interiéri nedošlo k výraznejším zmenám, minimálne pokiaľ hovoríme o vzhľade. Nissan na druhej strane sľubuje kvalitnejšie materiály. Na palubnú dosku, výplne dverí, lakťové opierky a viaceré ďalšie miesta bola použitá Alcantara. Japonský výrobca sa v rámci modernizácie zameral hlavne na technológie. Diaľkové svetlá získali adaptívnu funkciu a kamery zobrazujúce okolie majú lepšie rozlíšenie. Na displeji možno vidieť aj pohľad cez "neviditeľnú kapotu". Šofér tak vďaka technike vidí polohu kolies a terén pod kapotou.



Súčasťou infotainmentu je operačný systém Google Android Automotive. Ide o prvé vozidlo značky Nissan v Európe so vstavaným Google operačným systémom. Šofér sa tak stáva menej závislým od svojho telefónu, a ak využíva vlastné Google konto, tak má vo vozidle prístup k svojim obľúbeným "bodom záujmu". Súčasťou systému je aj hlasové ovládanie, reagujúce na oslovenie "Hej Google".


Vylepšeniami tradične prešli aj asistenčné systémy. Modernizovaný Nissan Qashqai sa na cesty dostane v priebehu leta 2024.


ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: na objednanie
NEDEĽA: zatvorené