Fun zóna

Späť na články

Nové Volvo XC90 alebo Embla?: Vzhľad predčasne odhalili patentové snímky

Vieme, že Volvo plánuje byť v blízkej budúcnosti čisto elektrickou značkou. Plne elektrický nástupca súčasného Volva XC90 má prísť v roku 2023 a už dlhšie sa šepká, že zmení meno na Volvo Embla. Oficiálne odhalenie je naplánované na záver roka 2022. Nové veľké SUV spája prvky minuloročného elektrického konceptu Recharge s proporciami a kľúčovými dizajnovými prvkami dnešného XC90.


V poslednej dobe sa však začalo špekulovať, že patentové snímky môžu odkazovať aj na facelift súčasnej generácie Volva XC90. CEO značky totiž potvrdil, že súčasná generácia sa bude predávať po boku nového, plne elektrického nástupcu a prejde štyistickými zmenami. Tak či onak, pravdepodobnejšia je prvá verzia a na patentoch vidíte zábery novej generácie s menom Embla.

Podobnosti s konceptom Recharge sú evidentné pri pohľade na štíhly dizajn svetlometov s námetom Thorovho kladiva, ktoré nám zároveň pripomínajú dizajn Polestaru. Na elektrické korene odkazuje aj chýbajúca mriežka chladiča a taktiež veľká podobnosť zadnej časti s konceptom Recharge, ktorý  „predstavuje manifest úplne elektrickej budúcnosti značky Volvo“. V zadnom nárazníku zároveň nie je ani náznak akejsi koncovky výfuku. Práve preto si myslíme, že ide o čisto elektrického nástupcu Volva XC90.  


A aby toho nebolo málo, Volvo si okrem názvu Embla zaregistrovalo aj meno EXC90. Tak či onak, nové patentové snímky nám ukazujú ďalšie veľké SUV švédskej značky a už onedlho by sme sa mali dozvedieť viac oficiálnych informácií o chystanej novinke.

ZDROJ: topspeed.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené