Fun zóna

Späť na články

Volvo investuje do StoreDot a získa prístup k jeho rýchlym batériám

Izraelská spoločnosť StoreDot sa opäť hlási o slovo. Spájame si ju hlavne s vývojom rýchlonabíjateľných batérií pre elektromobily. StoreDot už ohlásil niekoľko výrazných míľnikov a zaujímavých technológií.

Nová generácia batérií má byť rýchlonabíjateľná, ale StoreDot si patentovalo aj technológiu samoregeneračných batérií. Nová generácia batérií sa dostane do sériovej výroby v roku 2024. StoreDot si od novej technológie sľubuje nabíjanie rýchlosťou až 160 km za 5 minút.


Vieru v izraelskú spoločnosť najnovšie prejavilo Volvo prostredníctvom bližšie nešpecifikovanej investície. Vďaka investícii získa Volvo prístup k novým technológiám a pomôže si na ceste k prechodu na výlučne elektrické modely do roku 2030.

"Naším cieľom je najrýchlejšia transformácia v našom odvetví (smerom k elektromobilite) a Tech Fund* zohráva kľúčovú úlohu pri vytváraní partnerstiev s budúcimi technologickými lídrami," povedal Alexander Petrofski, riaditeľ technologického fondu Volvo Cars. "Naša investícia do StoreDot dokonale zapadá do tohto zmýšľania a ich záväzok k elektrifikácii a bezuhlíkovej mobilite sa zhoduje s naším vlastným. Sme nadšení, že sme z toho urobili úspešnú spoluprácu pre obe strany a pracujeme na uvedení tejto prelomovej technológie na trh."

V nasledujúcich rokoch plánuje Volvo predstaviť novú rodinu elektromobilov a do roku 2040 sa chce stať klimaticky neutrálnou spoločnosťou.


ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené