Fun zóna

Späť na články

Najspoľahlivejšie motory ponúka Renault

Warranty Direct má vďaka tesnému spätiu s praxou oveľa relevantnejšie dáta, než aké poskytujú napríklad štatistiky spoľahlivosti TÜV Report alebo JD Power. Potrebuje totiž vedieť, podľa čoho má určovať výšku poistného. Majitelia vozidiel u nej môžu uzavrieť poistnú zmluvu na nečakané poruchy pri autách, ktoré nemajú najazdených viac ako 160 tisíc kilometrov. Poistenie kryje nájazd až do 210-tisíc kilometrov. 


Priemer najazdených kilometrov poistených áut je necelých 80 tisíc kilometrov. Aby boli výsledky objektívne, v štatistike spoľahlivosti uvádza Warranty Direct len modely a značky, pri ktorých poistila minimálne päťdesiat kusov. V tohtoročnej štatistike figuruje celkom štyridsať značiek, chýbajú len málo frekventované superšporty ako Ferrari či Lamborghini. 

Štatistika sa netýka celkovej spoľahlivosti vozidiel, ale len poruchovosti ich motorov, a to iba ich mechanických častí. Spadajú sem teda bloky motora, hlavy valcov, rozvody, kľukový mechanizmus, chladiče či turbodúchadlá. Štatistika v prvom rade borí mýty o tom, že francúzske, talianske alebo dokonca britské automobilky vyrábajú zlé a poruchové motory. Alebo že Japonci a Nemci sú najlepšie. Na špičke sa totiž umiestnil Renault. Ich index poruchovosti je iba 10,26 %.


Pre prehľadnosť dodajme, že index poruchovosti vyjadruje pravdepodobnosť, s akou budete mať u danej značky problém s motorom. Čím je percento nižšie, tým je pozícia značky v rebríčku vyššia, tým kvalitnejšie motory vyrába a tým menšie je riziko, že sa stanete obeťou nákladných opráv. A pozor, reč je samozrejme len o spaľovacích motoroch.

ZDROJ: cnn.iprima.cz/

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené