Fun zóna

Späť na články

Renault 5 E-Tech Roland-Garros. Páka voliča ako rukoväť tenisovej raketa a detaily vo farbe antuky

Nový Renault 5 sa k prvým zákazníkom dostane až v roku 2025 a to isté podľa všetkého platí aj pre novú zvláštnu edíciu s prívlastkom Roland-Garros. Schválne nepíšeme „limitovanú“, Francúzi totiž o možnom obmedzení počtu vyrobených kusov nič nehovoria. Verejnú premiéru bude mať táto konkrétna verzia novej päťky už čoskoro, samozrejme v rámci turnaja French Open, ktorý sa koná od 20. mája do 9. júna.




Auto bude dostupné v štyroch odtieňoch, konkrétne perleťovej bielej, polnočnej modrej, hviezdnej čiernej a matnej bridlicovej sivej, pričom každý elektrický hatchback dostane navyše nebvyklú povrchovú úpravu strechy so zrnitou štruktúrou, ktorá trochu pripomína látku. Neobyčajným detailom na prevedení Roland-Garros bude vzor na predných dverách, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako výplet tenisovej rakety, v skutočnosti ale napodobňuje architektúru štadiónu Stade de Roland Garros, respektíve motív šikmého kríža svätého Ondreja. Exteriér potom korunujú 18-palcové dvojfarebné hliníkové disky s názvom Ecrou.



Vnútri nájdete látkové čalúnenie vyrobené z recyklovaných materiálov a Renault k nemu dodáva, že sa pri návrhu vzoru inšpirovali látkami používanými na športové oblečenie. Vtipným detailom je páka voliča jazdných režimov pod volanom, ktorá má koncovku upravenú tak, aby pripomínala rukoväť tenisovej rakety, aj keď netušíme, či ide o skutočnú omotávku alebo jej napodobeninu.



K ďalším odkazom na tenis patria koberčeky a nabíjacia podložka pre mobilný telefón vo farbe antuky, ale nechýba ani podsvietený nápis Roland Garros Paris na palubnej doske pred spolujazdcom a štylizované logá s rovnakým textom na operadlách predných sedadiel. Automobilka Renault v rámci French Open poskytuje organizátorom 180 hybridných a elektrických áut a k nim navyše aj štyri klasické Renaulty 5 zo 70. rokov, dodatočne vybavené elektrickým pohonom.


ZDROJ: topspeed.sk



Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: na objednanie
NEDEĽA: zatvorené