Fun zóna

Späť na články

Nissan odhalil face-lift modelu Juke

V rámci osvieženia v polovici životného cyklu spoločnosť Nissan v reakcii na dopyt zákazníkov opäť zavádza žltú farbu exteriéru svojho mestského crossoveru Juke, ktorá si získala popularitu v prvej generácii modelu Juke.



Okrem novej žltej farby vykonali dizajnéri a inžinieri spoločnosti Nissan významné zmeny v interiéri modelu Juke s cieľom zlepšiť atmosféru na palube, a to vďaka prepracovanej stredovej konzole a prístrojovej doske. Interiér využíva aj nové materiály, čalúnenie a vylepšenú výbavu a povrchovú úpravu. Konektivita vozidla bola aktualizovaná o väčší dotykový displej a ďalšie funkcie. V rámci modernizácie v polovici životného cyklu bol uvedený nový stupeň výbavy s názvom N-Sport, ktorý zdôrazňuje dynamické vlastnosti modelu Juke v exteriéri aj interiéri. Opätovné zavedenie žltej farby exteriéru do modelového radu Juke je priamym dôsledkom požiadaviek zákazníkov, ktorí si žltú farbu obľúbili, keď bola uvedená na prvej generácii modelu Juke. 



Nová žltá farba má iný odtieň ako odtieň na predchádzajúcej generácii modelu Juke. V porovnaní s tou, ktorú ponúkal predchádzajúci Juke, je nová o niečo bledšia, čo jej dodáva modernejší a pôsobivejší vzhľad. V novej výbave N-Sport je pôsobivosť žltej farby umocnená kontrastom žltej farby s prvkami v čiernej farbe: strechou, kolesami, spätnými zrkadlami, lemami kolies, mriežkou chladiča a stĺpikmi A a B. Celkový efekt zvyšuje prirodzený vzhľad modelu Juke a dodáva mu šmrnc a nadhľad.

Pridanie pútavej žltej farby do palety modelu Juke je len začiatok. V interiéri zlepšila život na palube značná práca dizajnérov a inžinierov spoločnosti Nissan .Prvou zmenou, ktorú si súčasní zákazníci všimnú, keď si sadnú za volant je zväčšená veľkosť centrálnej obrazovky infotainmentu. Od rohu k rohu má teraz 12,3 palca a bola naklonená smerom k vodičovi o 8 stupňov , aby sa dotykové ovládacie prvky na vzdialenejšom okraji obrazovky dostali do pohodlného dosahu, ale aj aby sa zlepšil pocit z kokpitu, ktorý majú zákazníci modelu Juke veľmi radi. 


Keď sa vodič pohodlne usadí za volant, ocení nový, hladší materiál pripomínajúci kožu, ktorý vyzerá čistejšie a je príjemnejší na dotyk. Za volantom je teraz 12,3-palcový digitálny TFT displej, na ktorom sa nachádzajú ukazovatele zobrazujúce rýchlosť a ďalšie kľúčové informácie o vozidle Juke. Obrazovka s vysokým rozlíšením (1920 x 720 pixelov) umožňuje vodičovi nakonfigurovať displej tak, aby zobrazoval kombináciu informácií podľa jeho preferencií. Vzhľad digitálneho prístrojového panelu možno meniť medzi dvoma rôznymi základnými rozloženiami, pričom klasické rozloženie zobrazuje dva ciferníky a stredový priestor s ďalšími informáciami. Alternatívne "rozšírené" usporiadanie zobrazuje rýchlosť na ceste a otáčky motora, ktoré sú zobrazené na dvojici ciferníkov, ktoré sú naklonené a poskytujú trojrozmernú perspektívu. 



To umožňuje väčší centrálny zobrazovací priestor, na ktorom sa môžu zobrazovať ďalšie informácie .V strednej časti medzi ovládačmi môže vodič zobraziť navigačné pokyny vrátane mapy, ako aj údaje o spotrebe paliva, informácie o prehrávanej hudbe, výkone ekologickej jazdy, tlaku v pneumatikách a ďalšie kľúčové informácie. Ovládacie prvky displeja sú pohodlne umiestnené na volante. Modernizovaný informačno-zábavný systém je vybavený intuitívnejšou domovskou obrazovkou, ktorá umožňuje používateľovi prispôsobiť si obrazovku tak, aby obsahovala "widgety" pre najčastejšie používané funkcie, podobne ako je to v prípade domovskej obrazovky smartfónu. Okrem toho má infotainment vylepšené rozpoznávanie hlasu a schopnosť "porozumieť prirodzenému jazyku". Vďaka tomu má systém k dispozícii širšiu škálu fráz a výrazov, ktoré dokáže chápať ako príkazy, pričom ignoruje váhanie alebo pauzy. Bezdrôtové pripojenie Android Auto, rovnako ako bezdrôtové pripojenie Apple CarPlay, je teraz k dispozícii aj v modeli Juke. Systém infotainmentu teraz dokáže prehrávať video obsah zo zariadení pripojených cez USB, keď vozidlo stojí.


Interiér modelu N-Sport je doplnený o pútavú žltú farbu exteriéru a má rovnaké žlté zvýraznenie v tvare bumerangu, ktoré prechádza cez hornú časť prístrojovej dosky, potom sa skláňa nadol a lemuje základňu novej centrálnej obrazovky infotainmentu a končí pri vetracích otvoroch. Sedadlá výbavy N-Sport pokračujú v pútavej téme so žltými recyklovanými časťami z Alcantary® , ktoré ladia s novou farbou exteriéru a pokrývajú hornú vonkajšiu časť sedadla a pretínajú stred sedadla pri bočných opierkach. Sedák a operadlo sú prešívané výrazným vzorom a na operadle je vo výške ramien vyrazený nápis "Juke". Odvážny efekt dotvára žlté prešívanie. Pre stupne výbav N-Connecta, N-Design a Tekna sú k dispozícii aj nové sedadlá s vyšším komfortom. Nové sedadlá N-Connecta majú novú látku s názvom Kira Melange, ktorá pozostáva z umelej kože s textilnými akcentmi, ktoré dopĺňajú časti sedadla s valčekovým vzorom. V modeloch Tekna je novým materiálom čierna umelá koža s akcentmi a prešívanými časťami na sedáku a operadle. Otvor sedadla, ktorý dodáva interiéru športový charakter, sa nachádza za hlavou cestujúcich a je obložený klavírnou čiernou povrchovou úpravou.



Zatiaľ čo návrat žltej farby upúta pozornosť fanúšikov modelu Juke, v palete exteriéru sú aj ďalšie zmeny. Doterajšiu perleťovú bielu nahradil nový odtieň , ktorého nové zloženie dodáva bielej farbe ešte čistejší vzhľad, a navyše obsahuje viac metalických vločiek pre väčší perleťový efekt. Rovnako aj čierna metalíza je úplne nová. Nová farba je sýtejšia a tmavšia. To sa dosiahlo použitím väčšieho množstva pigmentu uhlíkovej černe a nahradením metalických vločiek sklenenými vločkami, čo má za následok vytvorenie vyššieho stupňa "iskrenia".


Nové možnosti výberu diskov kolies sú teraz k dispozícii pre Juke v troch najvyšších stupňoch výbavy. Každá výbava má štandardne dodávané disky kolies a alternatívu na želanie. Štandardné disky kolies na vozidlách N-Connecta a N-Design sú úplne nové a každý z nich má päťlúčový dizajn, ale dizajny sú pre každú výbavu jedinečné. Voliteľná je po novom pre výbavy N-Connecta, N-Design, N-Sport a Tekna atraktívna alternatíva 19"diskov kolies s aero krytmi. K dispozícii je nová možnosť pneumatík s nízkym valivým odporom pre 17" kolesá, ktorá je k dispozícii pre verziu Hybrid vo výbavových stupňoch Acenta a N-Connecta.



Juke je vybavený dvoma možnosťami pohonu. Elektrifikovanou možnosťou je Juke Hybrid, ktorý pozostáva zo spaľovacieho motora Nissan špeciálne vyvinutého pre prácu v hybridnom pohone. Vyvíja výkon 69 kW (94 k) a krútiaci moment 148 Nm. Na elektrickej strane má hlavný elektromotor výkon 36 kW (49 k) a krútiaci moment 205Nm, ktorému pomáha 15 kW vysokonapäťový štartér/generátor, ktorý pracuje prostredníctvom meniča a 1,2 kWh kvapalinou chladenej batérie. Výsledkom je hnacie ústrojenstvo, ktoré poskytuje o 25 % vyšší výkon ako súčasný benzínový motor, pričom spotreba paliva sa v mestskom cykle zníži až o 40 % a v kombinovanom cykle až o 20 %.Pod kapotou neelektrifikovanej motorizácie pre JUKE sa nachádza účinný 1,0-litrovýtrojvalcový benzínový motor DIG-T s turbodúchadlom. Je kompaktný a ľahký, čím vdychuje modelu Juke charakter zábavy z jazdy, ktorú majitelia očakávajú. Produkuje 114k a krútiaci moment 200 Nm. K dispozícii je 6-stupňová manuálna alebo 7-stupňovádvojspojková prevodovka (DCT) s radením pádlami pod volantom a voličom jazdných režimov (Eco, Standard, Sport), vďaka čomu môžu vodiči bez námahy prispôsobiť svoj jazdný štýl akémukoľvek scenáru jazdy pre maximálnu zábavu na ceste. Oficiálny začiatok predaja na našom trhu je plánovaný na  prelome apríla a mája.


ZDROJ: Nissan


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené