Fun zóna

Späť na články

S Nissanom sa vydajú na bláznivú expedíciu z jedného pólu na druhý.

Na expedícii s názvom "Pole to Pole" v marci 2023 uvidíme Chrisa Ramseyho a jeho tím brázdiť na Nissane Ariya e-4ORCE viac ako 27 000 kilometrov naprieč niekoľkými regiónmi a kontinentmi s predpokladanými teplotami v rozsahu od -30 °C do 30 °C. Ramsey sa tak stane prvou osobou, ktorá bude jazdiť od pólu k pólu vo vozidle akéhokoľvek typu na ceste z Arktídy cez Severnú, Strednú a Južnú Ameriku, kým prejde do Antarktídy.

Trasa zahŕňa niektoré z najextrémnejších, najbrutálnejších a zároveň najkrajších scenérií na svete. Od zasneženej ľadovcovej krajiny po zradné horské výstupy a rozľahlé púštne duny. „Sme hrdí, že môžeme oznámiť naše partnerstvo s Chrisom Ramseym a expedičným tímom od pólu k pólu,“ povedal výkonný viceprezident Nissanu Asako Hoshino, globálny vedúci marketingu a predaja. "Úplne nový, plne elektrický crossover SUV Ariya vám umožní ísť ďalej, jednoduchšie a pohodlnejšie. A vďaka riadiacej technológii e-4ORCE, ktorá poskytuje lepšiu stabilitu a trakciu na rôznych povrchoch, vieme, že bude dokonalým partnerom pre Chrisa a jeho tím na ich náročnej elektrickej ceste."


Toto náročné a vzrušujúce dobrodružstvo podporuje Nissan Ambition 2030 - dlhodobú víziu spoločnosti posilniť mobilitu s elektrifikáciou ako ústredným zameraním. Cieľom vízie je dodávať vzrušujúce vozidlá a technológie, ktoré posilňujú cesty zákazníkov a spoločnosť. V rámci prípravy na mrazivé podmienky v Arktíde a Antarktíde bude Ramseyho expedičný Nissan Ariya e-4ORCE upravený o prispôsobený robustný exteriér vhodný do extrémneho terénu s vylepšenými kolesami, pneumatikami a odpružením. Druhý, neupravený Nissan Ariya e-4ORCE bude pôsobiť ako podporné vozidlo v celej Amerike.

E-4ORCE je najpokročilejšia technológia ovládania všetkých kolies Nissanu, ktorá presne riadi výstupný výkon a brzdný výkon pre plynulosť a stabilitu. Systém zvyšuje sebadôveru vodiča sledovaním zamýšľanej jazdnej línie na rôznych povrchoch vozovky, vrátane mokrých a zasnežených cestách, bez toho, aby bolo potrebné meniť štýl jazdy.

Toto nie je prvá celoelektrická expedícia pre Chrisa Ramseyho. Už viac ako desať rokov sa venuje dobrodružstvu v oblasti elektrických vozidiel. V roku 2017 sa on a manželka Julie stali prvým tímom, ktorý dokončil Mongol Rally na čisto elektrickom vozidle. Dvojica na svojom vlastnom Nissane Leaf precestovala viac ako 16 000 kilometrov za 56 dní.

Chris Ramsey, zakladateľ Pole to Pole, povedal: „Našou misiou je ukázať, že elektrické vozidlá si dokážu poradiť aj s tým najdrsnejším prostredím – od štipľavého chladu na póloch až po horúce a vlhké džungle Južnej Ameriky, a ukázať, že sú vzrušujúce na jazdu a zároveň spĺňajú každodenné požiadavky vodičov na celom svete. Je fantastické vidieť s našou expedíciou takého dôležitého a inovatívneho partnera globálnej značky.

ZDROJ: autobild.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené