Fun zóna

Späť na články

Nissan Leaf dostane v roku 2022 jemný facelift

Ako sa zmenil vonkajší dizajn modelu Leaf? Pravdou je, že na odhalenie hlavných estetických noviniek stačí letmý pohľad na obrázky, ktoré sú priložené k tomuto článku. Nissan urobil celý rad úprav s cieľom (podľa spoločnosti) zlepšiť dynamický vzhľad modelu. Prvá vec, na ktorú by sme mali upozorniť, je nové logo značky.


Zmodernizovaný bol aj vzhľad kolies, pribudli nové 16-palcové a 17-palcové zliatinové disky s čiernym nádychom. K tomu musíme pripočítať vynovenú paletu farieb exteriéru. Je možné si vybrať zo šiestich základných farieb a piatich dvojfarebných variantov. Vynikajú nové farby Indigo Blue a Magnetic Blue.


Ďalším kľúčovým bodom je technologické vybavenie v oblasti konektivity a asistenčných jazdných systémov. Leaf 2022 sa môže pochváliť asistenčným systémom ProPilot, ktorý umožňuje vozidlu úplne zastaviť, pokračovať v jazde a automaticky udržiavať bezpečnú vzdialenosť od vozidla pred ním. Okrem toho nesmieme zabudnúť na takzvaný e-Pedal, s ktorým je možné jazdiť iba pomocou plynového pedálu.


Informačný a zábavný systém NissanConnect je kompatibilný s Android Auto a Apple CarPlay. WiFi pripojenie akceptuje až sedem zariadení. A aby toho nebolo málo, cez aplikáciu NissanConnect je k dispozícii diaľkové ovládanie funkcií, ako je klimatizácia, navigácia alebo spotreba paliva. A aj aplikácia, ktorá umožňuje prepojiť vozidlo s inteligentným domácim zariadením Amazon Alexa.

Pokiaľ ide o mechanickú časť, nepribudli žiadne prevratné novinky, tak to ostatne pri faceliftoch býva. Nový Leaf pre rok 2022 bude aj naďalej dostupný spolu s dvomi batériami, jednou 40 kWh a jednou 62 kWh. V najlepšom prípade dosiahne autonómia podľa cyklu WLTP 385 kilometrov. Prístupový motor s výkonom 110 kW (150 k) a 320 Nm deklaruje dojazd 270 km. Kedy sa dostane na trh? Nový Leaf bude dostupný už v apríli. 

ZDROJ: autobild.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené