Fun zóna

Späť na články

Nový Land Rover Defender 130 je tu!

Britská automobilka Land Rover dnes predstavila tretie karosárske prevedenie novej generácie ikonického modelu Defender, ktoré nesie označenie 130. Novinka tak v ponuke doplní trojdverovú verziu 90 a štandardný päťdverový (a iba päťmiestny) model 110. Rázvor verzie 130 pritom zostal na úrovni 3022 mm, zadný previs však oproti verzii 110 narástol o 340 mm a celková dĺžka je teraz 5358 mm. Po designovej stránke pritom Defender nijako neutrpel, čo možno najskôr pripočítať aj jeho jednoduchému hranatému designu. Zachovať sa navyše podarilo aj jeho skvelé terénne vlastnosti.

Predný nájazdový uhol, hĺbka brodenia aj prejazdový uhol zodpovedajú verzii 110. Jedinou zmenou je obmedzenie zadného nájazdového uhla na 28,5 stupňa, čo je však stále veľmi pôsobivá hodnota. Zvlášť pri novo získaných schopnostiach vozidla. Novo získaný priestor možno totiž využiť ako pre väčší náklad, tak aj pre prepravu ďalších troch cestujúcich, vďaka čomu môže byť Defender 130 až osemmiestny (konfigurácia 2+3+3). Aj cestujúci na tretej lavici sa pritom môžu tešiť na vyhrievané sedadlá, vlastné nastavenie teploty vďaka štvorzónovej klimatizácii alebo vlastné strešné okno. V kabíne je navyše päť sedadiel s ISOFIX úchytmi na detské sedačky a vďaka ľahkému zvýšeniu je zo zadných sedadiel lepší výhľad dopredu.


V osemmiestnej konfigurácii pritom Defender ponúkne batožinový priestor s objemom 389 litrov za tretím radom, 1232 litrov za druhým radom a 2291 litrov za prvým radom sedadiel. Kto túži len po väčšom priestore, môže si Defender 130 objednať v iba päťmiestnom prevedení, vďaka čomu získa 1329 litrov za druhým radom a 2516 litrov za prvým radom sedadiel.

V štandardnej výbave pritom nechýba vzduchový podvozok, ponúkajúci lepší komfort aj terénne schopnosti, ako aj 11,4-palcový infotainment Pivi Pro. Špecialitou verzie 130 sa navyše stane unikátny červený lak, označovaný Sedona Red. Na začiatku predaja bude nový Defender 130 v Európe dostupný so štyrmi motorizáciami, dvoma vznetovými a dvoma zážihovými. Všetky motory sú pritom doplnené o 48V mild-hybridnú technológiu s remeňom poháňaným štartér-generátorom a všetky sú spojené s osemstupňovým automatom ZF, ktorý posiela výkon na šikovný systém pohonu všetkých kolies iAWD.


Pre záujemcov o vznetové motory sú pripravené dieselové trojlitrové šesťvalce D250 (250k, 600 Nm) a D300 (300 k, 650 Nm). Záujemcovia o zážihové motory môžu vyberať medzi 3,0-litrovými šesťvalcami P300 (300 k, 470 Nm) a P400 (400 ka 550 Nm). V ponuke tak zatiaľ chýba osemvalec aj plug-in hybrid, stále však existuje šanca, že ich automobilka časom tiež ponúkne. Nový Land Rover Defender 130 bude na trhy uvedený aj vo verzii First Edition, dostupnej s tromi prémiovými konfiguráciami. Prvá ponúkne lakovanie Fuji White v kombinácii s Extender Bright Pack, svetlým koženým interiérom Oyster Full Windsor a svetlým dubovým dekorom.


Ďalšia špecifikácia ponúka unikátne červené lakovanie Sedona Red v kombinácii s ebenovým koženým čalúnením a dymovým dubovým dekorom. Tretia konfigurácia potom ponúka lakovanie Carpathian Grey v kombinácii s béžovým koženým čalúnením a orechovým dekorom. Zvyšok ponuky potom tvoria tradičné špecifikácie HSE, X-Dynamic SE, X-Dynamic HSE a X.


ZDROJ: auto.cz


Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené