Fun zóna

Späť na články

Jaguar F-Type 75 je posledný športový model a auto so spaľovacím motorom svojej značky

Ak máte v krvi staré Jaguare, nemáme pre vás dobré správy. Briti totiž prezentujú práve predstavený F-Type 75 ako definitívny, teda posledný športový model tejto značky z bohatej pokrvnej línie trvajúcej 75 rokov. V preklade do trochu zrozumiteľnejšej reči to znamená, že sa práve pozeráme na úplne posledný Jaguar so spaľovacím motorom a zároveň sa zdá, že Coventry chce už od roku 2025 vyrábať elektromobily, ktoré nemajú mať so súčasnou produkciou a bohatou históriou vôbec nič spoločné.


Od roku 2025 Jaguar skončí s modelmi F-Pace, E-Pace, XE i XF, zatiaľ čo športový model F-Type (vyrábaný od roku 2013) to definitívne zabalí už v priebehu budúceho roka. Až potom má Jaguar predstaviť tri nové elektromobily, o ktorých dnes prakticky nikto nič nevie, respektíve vie sa len to, že majú byť úplne odstrihnuté od minulosti.


Práve rok 2023 je výnimočný v tom, že má ísť o oslavu 75. výročia výroby športových modelov (od Jaguaru XK120) a F-Type 75 je tým úplne posledným autom v rade. Predávať sa začne od januára a bude poháňaný výlučne päťlitrovými kompresorovými osemvalcovými motormi. V ponuke bude najnižšia modifikácia naladená na 450 koní a 580 Nm a špičkové prevedenie s maximálnym výkonom 575 koní a najvyšším krútiacim momentom 700 newtonmetrov.


Sedemdesiat-päťka bude dostupná v oboch karosárskych verziách, teda ako kupé i kabriolet a súčasťou štandardnej výbavy sa stanú 20-palcové čierne disky, pamätné štítky, športové sedadlá čalúnené kožou Windsor, k dispozícii je tiež jedinečný zelený lak Giola Green a prehliadnuť sa nedajú ani logá, v ktorých pôvodné farby nahradzujú tak trochu smútočné odtiene sivej.


Za príplatok vám automobilka dodá karbón-keramické kotúče s priemerom 398 a 380 mm a štvorpiestikovými strmeňmi, naopak lepivé Pirelli P Zero s rozmerom 265/35 ZR20 vpredu a 305/30 ZR20 vzadu máte v cene.

ZDROJ: topspeed.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené