Fun zóna

Späť na články

Dacia sľubuje svetu nízke ceny, LPG modely a väčšieho brata pre nový Duster

20 mesiacov po predstavení plánu Renaulution je Dacia pripravená začať novú kapitolu. Rozhodla sa posilniť príťažlivosť bez toho, aby sa vzdala ponuky hodnoty za peniaze. K tomu značka v posledných mesiacoch predstavila novú identitu, logo, dílerstvá, nový dizajn a farby. Novú kapitolu odštartovali uprostred septembra 2022. V praxi je založená na opätovnom potvrdení troch hodnôt, ktorými sa bude riadiť činnosť značky a dizajn produktov v nasledujúcich rokoch.


Posledných 18 rokov ponúkala značka Dacia zákazníkom základ, a zároveň im ukázala, že to stačí. To čo je a nie je základné ukáže čas. Napríklad klimatizácia nebola sériovou výbavou pred 18 rokmi, ale teraz už áno. A naopak, načo pridať dve-tri obrazovky, keď existuje jednoduchý spôsob, ako spárovať mobil s vozidlom, napríklad cez Media Control system a užívať si všetky základné vychytávky v zariadení, ktoré poznáte najlepšie?

Základná neznamená strohá. Dacia je kreatívna. To sa aplikuje aj na prelomové prvky, ako je systém Media Control alebo modulárny strešný nosič, ktorý nahrádza tradičnú verziu, ktorá sa predáva ako voliteľné príslušenstvo. Platí to aj pre dizajn: vzhľad je skvelý – a nestojí viac.

Spoľahlivosť a robustnosť sú dve zo základných vecí, ktoré podporili úspech Dacie. Vernosť zákazníkov je najlepší príklad: vo Francúzsku si Daciu držia v priemere 8 rokov a 60 % z nich ju nahradí inou Daciou. Ďalší príklad je záruka najlepšej hodnoty za peniaze: zostatková hodnota auta Dacia pri predaji z druhej ruky je približne o 10 bodov vyššia ako priemerná hodnota nešpecializovaných konkurentov.

Vďaka týmto vlastnostiam sú automobily Dacia ideálne pre outdoorové aktivity, ktoré si čoraz viac zákazníkov užíva počas voľna. Ponúka modely navrhnuté špeciálne pre jazdu v teréne s pohonom jednej aj oboch náprav. Pohon 4x4 bude Dacia aj naďalej ponúkať. Pridá vybavenie pre outdoorové aktivity, vrátane súpravy, ktorá bude k dispozícii v roku 2023. V modely Jogger postavíte za pár minút dvojlôžkovú posteľ bez toho, aby ste zaťažili batožinový priestor.


Dacia využíva na spájanie záujmov zákazníkov osvedčené technológie, ktoré im šetria peniaze. Existujúca platforma CMF-B, vynechaním nadbytočných technológií alebo iba kozmetických prvkov sú autá ľahšie, a tým šetria palivo. Jogger je až o 300 kg ľahší ako 7-miestni konkurenti. Ďalšou prioritou Dacia je rozsiahle používanie recyklovaných materiálov. 12 % plastov použitých v modely Duster sa recykluje – čo je oveľa viac, ako je priemer pre nové autá na európskom trhu. Opäť tu spájame záujmy zákazníkov so záujmami planéty.


Cieľom značky je 20 % recyklovaných plastov v novej generácii Duster 2023. Dosiahnutie tohto cieľa bude zahŕňať použitie recyklovaného plastu na časti, ktoré sú mimo dohľadu aj na viditeľné vonkajšie časti, čo robí málo značiek. Dacia to začala robiť pomocou ochrannej masky na lište pod predným a zadným nárazníkom Sandero Stepway. Zároveň to posunie na vyššiu úroveň s novým materiálom, ktorý doladili inžinieri značky: Starkle®. Je to ekologická, robustná a elegantná zmes recyklovaných plastov.

ZDROJ: topspeed.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené