Fun zóna

Späť na články

Nová doba: Jaguar Land Rover testuje elektromagnetické rušenie áut

Moderné autá už dávno nie sú len o mechanických častiach. Elektronika a výmena informácií medzi autom a infraštruktúrou, či medzi autami navzájom sa stáva dôležitou súčasťou vozidla. Autá sa budú v budúcnosti spoliehať na zdieľané na informácie o situáciách na ceste.

Tieto nové systémy musia fungovať bezchybne, a preto už dnes automobilky kladú dôraz na ich testovanie. Jaguar Land Rover preto prišiel s laboratóriom EMC (skratka pre elektromagnetickú kompatibilitu).

Prvým vozidlom, ktoré prešlo testovaním v tomto laboratóriu bol nový Range Rover Sport. EMC funguje tak, že obmedzuje neúmyselné generovanie, šírenie a príjem elektromagnetickej energie, aby sa znížilo riziko nežiaducich účinkov, ako je elektromagnetické rušenie.


Testovacie laboratórium pozostáva z dvoch anechoických (bezodrazových) komôr. V anechoických komorách je absolútne ticho. V prvej sa testuje vozidlo pri rôznych rýchlostiach na posúdenie výkonu jednotlivých komponentov, ako sú batérie alebo elektromotory.

V druhej testujú inžinieri automobilky Bluetooth, GPS, WiFi, 4G, 5G, adaptívny tempomat, či bezdrôtové nabíjanie. "Význam testovania našich vozidiel na elektromagnetickú kompatibilitu nemožno podceňovať. Otvorenie tohto nového testovacieho zariadenia je dôležitým krokom vpred pre biznis a bude hrať kľúčovú úlohu pri poskytovaní kvality, zákonnosti a spokojnosti zákazníkov," povedal Peter Phillips, hlavný manažér pre elektromagnetiku a dodržiavanie predpisov v Jaguar Land Rover.

Hlavnou úlohou laboratória elektromagnetickej kompatibility (EMC) v Gaydone vo Veľkej Británii je, aby budúce vozidlá spĺňali súčasnú a budúcu legislatívu a normy kvality pre konektivitu a elektroniku. Význam takéhoto testovania narastá s elektrifikáciou a čoraz väčšou konektivitou vozidiel. Vozidlá Jaguar Land Rover si môžete prenajať aj v našej požičovni Priva rent a car


ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené