Fun zóna

Späť na články

Nissan Chill-Out by mohol nahradiť elektrický Leaf

Nissan vidí svoju budúcnosť elektricky, vyplýva to zo zverejenných plánov. Do roku 2030 plánuje predstaviť 23 elektrifikvoaných modelov, z ktorých až 15 budú úplne nové elektromobily. Ako by mohli nové elektrické vozidlá vyzerať, ukazuje prostredníctvom niekoľkých konceptov.

Najbližšie k sériovej výrobe má koncept Chill-Out. Elektrický crossover je postavený na platforme CMF-EV rovnako ako Nissan Ariya. Disponuje dvojicou elektromotorov, ktoré poháňajú všetky štyri kolesá. Sériový nástupca konceptu Chill-Out by mohol v ponuke nahradiť Nissan Leaf. Už dlhšie je totiž známe, že Leaf nebude pokračovať v podobe, v akej ho poznáme dnes. Nový crossover ho má nahradiť niekedy okolo roku 2025.

Ďalšia trojica konceptov nám ukazuje pohľad do vzdialenejšej budúcnosti. Všetky tri sú postavené na novej platforme (jej názov zatiaľ nepoznáme) a spoliehajú sa na novú generáciu batérií s pevným elektrolytom. Očakávať máme výrazné skrátenie doby nabíjania, nízke ťažisko a optimálne rozloženie hmotnosti. Nissan chce trojicou rôznych konceptov demonštrovať prispôsobiteľnosť dvojmotorovej platformy s pohonom všetkých kolies.


Nissan je známy svojím zameraním aj na športové autá. Ako by v budúcnosti mohli vyzerať, ukazuje koncept Max-Out. Zaujať chce dizajnom, ale aj možnosťou sklopiť sedadlo spolujazdca do podlahy pre získanie väčšieho priestoru.


Pick up s nízko položenou ložnou plochou má vynikať komfortnou jazdou bez ohľadu na povrch cesty či terénu.


Tradičné MPV s plochou podlahou je zamerané na priestor a dostalo prispôsobiteľný interiér s otočnými sedadlami. Vozidlo má ponúknuť komfort obývačky a počas jazdy má výrazne redukovať vibrácie a nárazy, čím zníži riziko nevoľnosti.


ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené