Fun zóna

Späť na články

Dacia Jogger je nové 7-miestne rodinné auto z dielne Dacie

Dacia avizovala príchod nového 7-miestneho modelu už začiatkom leta a dnes ho oficiálne predstavila. Nový model Jogger v ponuke nahrádza hneď niekoľko modelov - Dokker, Lodgy a Logan MCV. Jogger je postavený na novej platforme CMF-B, rovnako ako nové Sandero. S dĺžkou 4 547 mm ide jednoznačne o rodinné auto, ale slušná svetlá výška 200 mm ho rozhodne nediskvalifikuje ani pri zdolávaní menších terénnych nerovností.


Dacia ponúka v tomto prípade tri rady sedadiel a 7 miest na sedenie. V tejto konfigurácii už neostáva veľa miesta pre batožinu a kufor sa scvrkne na 160 l. Po odmontovaní zadných sedadiel vzrastie na 708 l. Problémom je, že sedadlá nemožno sklopiť do roviny, či posúvať ich podľa potreby, čo výrazne znižuje variabilitu vnútorného priestoru. Daciu v tomto prípade zaujímala cena, a preto tento "luxus" užívateľom Joggeru nedopriala.



Pri pohľade na dizajn môžeme vidieť najmodernejšiu tvár značky. Predná maska a svetlá s denným svietením v tvare písmena "Y" sú toho dôkazom. Na siluete sa odráža hlavne zameranie vozidla na vnútorný priestor. Zadná časť je takmer kolmá a strecha smerom dozadu neklesá, aby neuberala z priestoru pre pasažierov. Tak isto je poriadne natiahnutý rázvor náprav, aby ostalo medzi nápravami čo najviac priestoru pre posádku.



Od začiatku bude Jogger k dispozícii s dvoma motormi. Benzínový trojvalec 1,0 l TCe s výkonom 110 k. Okrem neho ponúka Dacia aj slabší motor s výkonom 100 k na benzín a LPG. V roku 2023 pribudne do ponuky aj hybrid, spoliehajúci sa na benzínový motor s objemom 1,6 l a dva elektromotory - jeden bude slúžiť na pohon a druhý na výrobu elektrickej energie. Hybridná jednotka bude spolupracovať s multi-módovou automatickou prevodovkou.


Jogger bude chcieť zabodovať hlavne cenou. Aj keď cenník nepoznáme, už dnes vieme, že Dacia cenu najlacnejšej verzie stlačí pod 15 000 eur a v tomto smere nebude mať v Európe konkurenciu v kategórii 7-miestnych rodinných áut. So spustením objednávok začne Dacia v novembri a prvé vozidlá by sa mali dostať k majiteľom vo februári budúceho roka. 


ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené