Fun zóna

Späť na články

Nissan pracuje elektrickom crossoveri, ktorý bude kompaktnejší a lacnejší ako Ariya

Medzi všetkými informáciami, ktoré Nissan uviedol, vynikajú dve udalosti. Predĺženie dohody s Envision EASC a nadchádzajúce uvedenie elektrického crossoveru, ktorý sa bude vyrábať v závode vo Veľkej Británii.

Proces elektrifikácie prichádza s počiatočnou investíciou spoločnosti Nissan a jej nového partnera Envision AESC, ako aj britskej vlády a mestskej rady Sunderland, vo výške 1,16 miliardy eur. Japonská značka označila tento nový plán ako Nissan EV36Zero a spája stredné a dlhodobé plány, ktoré sa týkajú elektrických áut, obnoviteľných zdrojov energie a výroby batérií.


Údaje, ktoré o svojom budúcom elektrickom automobile Japonci poskytli, sú zatiaľ zahalené tajomstvom, ale zdajú sa byť kľúčové. Okrem toho odhalili obraz, prvý pokrok, ktorý nám poskytuje prvé indície o jeho dizajne a prístupe. Jedná sa o SUV s karosériou v štýle kupé, ktoré už teraz ukazuje, že jeho predná časť bude čerpať priamo z línií Nissanu Ariya. Spoločnosť potvrdila, že tento nový elektrický crossover bude založený na platforme CMF-EV , presne tej istej, na ktorej Renault oznámil, že bude formulovať svoj nový Renault Mégane, čo naznačuje, že pôjde o automobil obmedzený na segment C.

Spoločnosť Nissan má v úmysle v spolupráci s Envision AESC a mestskou radou v Sunderlande produkovať nielen elektromobily s nulovými emisiami. Zároveň chcú, aby továrne počas výrobného procesu boli miestami bez emisií. K existujúcim fabrikám plánujú začleniť nové veterné a solárne parky. Pôvodné plány japonskej firmy naznačujú, že by mohlo vzniknúť až desať nových solárnych parkov, z ktorých by bol jeden s produkciou energie okolo 132 MW ročne. Ide o plán, v ktorom má spoločnosť Nissan zvláštne zastúpenie, ale ktorý pozitívne ovplyvňuje aj ostatné automobilové spoločnosti sídliace v Medzinárodnom parku pre pokročilé výroby v Sunderlande (IAMP).


AESC už má pozoruhodné miesto v spomínanom priemyselnom parku Sunderland, pretože vlastní a prevádzkuje prvý závod na výrobu batérií v Európe, ktorý bol založený v roku 2012 a kde sa vyrábali články, moduly a balenia batérií aj pre Nissan LEAF a eNV200. Celkovo tak poháňali 180 000 elektromobilov, ktoré putovali do 44 rôznych krajín.


ZDROJ: autobild.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené