Fun zóna

Späť na články

Volvo Concept Recharge ukazuje smer ktorým sa bude Volvo uberať

Nie je to prvýkrát, čo spoločnosť Volvo poukazuje na to, že rozmach elektrického pohonného ústrojenstva im otvoril nový svet možností. Keďže počet mechanických prvkov sa drasticky znížil, dizajnéri sa mohli pohrať so vzhľadom exteriéru aj interiéru. Túto myšlienku zobrazuje koncept Recharge.


Ide o elektromobil, ktorý je koncepciou a proporciami svojej karosérie umiestnený medzi niekoľkými segmentmi, konkrétnejšie medzi crossoverom a SUV. Vzhľad konceptu Recharge je verný dedičstvu škandinávskeho dizajnu, ktorý podľa spoločnosti Volvo zodpovedá filozofii - menej je niekedy viac. V zmysle tohto motta sa samozrejme odstránil zložitý spaľovací motor a  dizajnéri mohli vyvinúť proporcie automobilu tak, aby zväčšili vnútorný priestor a zlepšili aerodynamickú účinnosť. Výsledkom je auto, ktoré ponúka lepšie riešenia na podporu udržateľného rodinného života.


Na rozdiel od najnovších elektromobilov predstavených Volvom, ako napríklad C40 alebo XC40 Recharge, koncept Recharge nie je založený na platforme podporujúcej umiestnenie spaľovacích pohonných jednotiek, ale je založený na platforme SEA vyvinutej spoločnosťou Geely. Tá sa na aute prejavila hlavne veľmi krátkymi prevismi vpredu aj vzadu, ako aj dlhším rázvorom. Je to aspekt, ktorý spoločnosť Volvo spomína a je ho vidieť na obrázkoch, aj keď v porovnaní s touto dimenziou neuviedli nijaké číslo. Práve tieto proporcie spolu so zvyškom vzdušných prvkov v teréne budú potenciálne formovať budúcnosť Volva z hľadiska dizajnu.



Robin Page, riaditeľ dizajnu spoločnosti Volvo Cars, uviedol: "Náš koncept dobíjania predstavuje manifest pre elektrickú budúcnosť vozidiel Volvo Cars, ako aj nový typ vozidla. Ukazuje nové a moderné proporcie, ktoré idú ruka v ruke s väčšou všestrannosťou. … a ukazuje, čo nám môže nová  technológia z hľadiska dizajnu umožniť. “Dizajnérsky jazyk spoločnosti Volvo sa preniesol do čistých línií a rozsiahleho použitia udržateľných a prírodných materiálov vo vnútri kabíny, kde plochá podlaha poskytuje viac priestoru pre posádku. S lepším dizajnom všetkých sedadiel pre lepšie držanie tela cestujúcich, bez ohľadu na rad, v ktorom budú sedieť.


Veľký dotykový zvislý 15-palcový displej sa nachádza v strede palubnej dosky, v interiéri zostáva  tradičný volant a dva pedále. „Vo vnútri konceptu Recharge sme vytvorili skutočne škandinávsky vzhľad obývacej izby,“ dodáva Robin Page. "Interiér spája našu najnovšiu technológiu zážitku používateľa s krásnymi, udržateľnými a prírodnými materiálmi. Každá časť interiéru je ako umelecké dielo a môže byť samostatným kusom nábytku v miestnosti. Používame najnovšie technológie, ale nie samy od seba."


V súčasnosti však neočakávame, že by sa z modelu Volvo Concept Recharge stal produkčný elektromobil, alebo to spoločnosť ako taká nenaznačila. Nebolo by to však prvýkrát, čo Volvo presunulo prototyp s príslušnými zmenami na výrobné linky a prekvapilo širokú verejnosť. 


ZDROJ: autobild.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené